Actualitat

Entreveus

  • Festival de narració oral als monuments i llocs històrics de Catalunya

Dijous 28 de març de 2024 /

El 18 d'abril celebrem el Dia Internacional dels Monuments i Lloc Històrics. Una iniciativa del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), aprovada per l'Assemblea General de la UNESCO el 1983. L'objectiu de la jornada és conscienciar sobre la diversitat del patrimoni cultural, la seva vulnerabilitat i dels esforços que es duen a terme per protegir-lo i conservar-lo.

Ens sumem a aquesta iniciativa amb Entreveus, festival de narració oral a monuments i llocs històrics de Catalunya. Aquesta nova proposta se centra en la paraula i el patrimoni com a eines de reflexió i de connexió, de coneixement i, sobretot, de (re)coneixement. Entreveus tindrà lloc en alguns dels monuments i llocs històrics de la Generalitat de Catalunya.
 
La narració oral pren la mà d’altres arts i les històries contades tornen a habitar llocs que havien estat viscuts: on s’hi caminava, s’hi menjava, s’hi pregava, s’hi dormia, s’hi callava… en comunitat. En aquesta primera edició, que tindrà lloc del 18 al 21 d'abril, serà la música la que farà camí amb els contes per parlar d’espiritualitat i silenci, i ens regalarà l’excel·lència d’estils diversos de narrar.

Posarem el focus en quatre espais (el Palau Moja de Barcelona, el Monestir de Sant Pere de Rodes, La Roca dels Moros del Cogul i la Cartoixa d'Escaladei), en els quals viurem quatre espectacles al llarg de quatre dies que ens permetran viure i entendre el patrimoni (material i immaterial) a través d’una nova mirada i gràcies a l’escolta, a cops tranquil·la i a cops revoltada, d’unes històries que ben bé podrien ser les nostres.

Un tast de vi al final de cada jornada ens deixarà el sabor de la terra a la boca. Fem memòria i donem-nos la paraula els uns als altres.

*Tots els espectacles disposaran d’interpretació en llengua de signes.

ACTIVITATS

Palau Moja. Cantar una història (PLACES EXHAURIDES)

Monestir de Sant Pere de Rodes. El cocodrilo i Bach (PLACES EXHAURIDES)

La Roca dels Moros del Cogol. contARTE rupestre

Cartoixa d'Escaladei. Místics (PLACES EXHAURIDES)

 

Consulta tota la programació al web d'Entreveus.

Más Actualidad
Accesibilidad

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accesibilidad | aviso legal y privacidad | política de cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural