Actualitat

L'Agència Catalana del Patrimoni participa en la celebració del 10è aniversari de la Universitat d'estiu del Moianès

  • L’ACPC participa amb la difusió i reivindicació de les dues cases museu de la comarca.
  • Dues visites narrades permetran descobrir la Casa Museu Prat de la Riba d’una manera diferent, entrellaçant històries sorgides de les estances, els objectes i les vivències.

Dijous 20 de juny de 2024 /

El Consell Comarcal del Moianès i la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull organitzen, des de fa 10 anys, la Universitat d’Estiu del Moianès. Per celebrar aquest 10è aniversari, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural s’incorpora amb l’objectiu de potenciar i difondre el patrimoni que custodia a la comarca: la Casa Museu Prat de la Riba (Castellterçol) i la Casa Museu Rafael Casanova (Moià).

La Universitat d’Estiu és un projecte obert a tothom, ciutadans del Moianès i de fora la comarca, amb l’objectiu d’oferir una formació continuada i de qualitat al Moianès. Enguany, entre l’1 i el 7 de juliol, s’ofereixen dues formacions, una jornada i diverses activitats gratuïtes en el marc del 10è aniversari. Entre les formacions, destaca el compromís amb el Patrimoni amb el curs “Patrimoni i Història: el Moianès en temps de guerres”, organitzat en col·laboració amb l’Associació Cultural Modilianum.

L’ACPC OFEREIX ALS PARTICIPANTS L’ABONAMENT DE BAT A BAT I DUES VISITES NARRADES A LA CASA MUSEU PRAT DE LA RIBA

Les persones participants en un dels dos cursos sencers i que visitin una de les dues Cases Museu de la comarca seran obsequiades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural amb un abonament De Bat a Bat, que els permetrà entrar il·limitadament durant tot un any, sense reserva prèvia, a 30 espais patrimonials de tot Catalunya. La targeta va acompanyada d’un desplegable que conté els 30 espais ubicats en un mapa i amb tota la informació pràctica de cada lloc.

Com a cloenda de la Universitat d’Estiu, a més, l’ACPC ofereix, el diumenge 7 de juliol, una visita narrada a la Casa Museu Prat de la Riba a Castellterçol. De la mà de la narradora oral Patrícia McGill es descobrirà un vessant diferent del patrimoni, en el qual s’entrellacen històries sorgides dels objectes, de les estances i, sobretot, d’aquells que l’habitaven. L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, es farà en dues sessions (11 i 12.30 h), amb aforament limitat i inscripció prèvia a següent formulari o al correu electrònic ccmn.cultura@ccmoianes.cat.

Consulta el programa sencer en el següent enllaç.

Per més informació i inscripcions al Consell Comarcal del Moianès / 93 820 80 00 / cmn.cultura@ccmoianes.cat

Más Actualidad
Accesibilidad

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accesibilidad | aviso legal y privacidad | política de cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural