Actualitat

El Reial Monestir de Santes Creus reforça la seva oferta d’activitats durant la temporada de la cuina del calçot

El Reial Monestir de Santes Creus reforça a partir d’aquest cap de setmana la seva oferta d’activitats

Divendres 2 de febrer de 2024 /

El Reial Monestir de Santes Creus reforça a partir d’aquest cap de setmana la seva oferta d’activitats, tot coincidint amb la temporada de calçots a la comarca de l’Alt Camp, que és una època d’una important afluència de visitants al monument. L’oferta incorpora durant els mesos de febrer i març una visita guiada i un activitat familiar.

Amb aquestes propostes, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, responsable de la gestió del monestir, pretén crear estratègies conjuntes que vinculin el monestir amb la pròpia dinàmica del territori i així reforçar els seus trets identitaris.

Les activitats que arrenquen aquest cap de setmana són dues. D’una banda, s’ofereix l’activitat familiar “La relíquia del monestir” una proposta en format “escape room” per a famílies basat en el joc com a eina d’aprenentatge. L’acció se centra en la recerca de la relíquia oculta que va ser amagada per l’últim abat de Santes Creus, Pere Carrera, al voltant de l’any 1835, coincidint amb l’exclaustració de la comunitat. L’activitat s’adreça a un públic familiar amb infants més grans de 6 anys, té una durada de 90 minuts i està prevista els següents dissabtes: 3 i 17 de febrer i 2 i 16 de març a les 11.30h.

D’altra banda, s’ha programat especialment una visita guiada tots els dissabtes i diumenges de febrer i març, que ha de permetre la descoberta dels espais més emblemàtics de l’abadia cistercenca, la història de l’orde i la vida que duien els monjos.

Aquesta activitat té una durada de 90 minuts, i l’edat recomanada és un mínim de 8 anys. S’han programat visites tant en català com en castellà. En aquest cas, els horaris varien segons els caps de setmana Així doncs, els dissabtes i diumenges de febrer, es farà la visita a les 11.00h en català i a les 12.30h en castellà. Els dissabtes de març (2, 9 i 16), será a les 12.00h en català i els diumenges (3, 10 i 17) serà a les 12.00h en castellà.

En totes dues activitats, la compra de les entrades és online a:

https://patrimoni.gencat.cat/ca/monuments/monuments/reial-monestir-de-santes-creus

Per a més informació podeu contactar amb reservesmonuments.acdpc@gencat.cat o al telèfon 977 63 85 56.

Plus de nouvelles
Accessibilité

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitémentions légales | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural