Actualitat

Música i espiritualitat es retroben a la Cartoixa d’Escaladei en la ‘2a Passejada espiritual’

· El Grup ReBla’T uneix en una mateixa vetllada aquest divendres 26 d’agost l’eremitisme cartoixà i la música de Johann Sebastian Bach

· Un maridatge ple de pau en un espai que forma part de la història de l’espiritualitat a casa nostra

24 d'agost de 2022 / Administradora

Aquest divendres 26 d’agost, la Cartoixa d’Escaladei acull la segona edició del concert “Passejada espiritual per la cartoixa”. Ho farà a partir de les 19 h de la mà del Grup ReBla’T i la música de Johann Sebastian Bach. L’entrada té un preu de 15 euros i l’aforament és limitat.

Per a aquesta ocasió, el Grup ReBla'T ha preparat les tres últimes Suites per a violoncel de Bach. El concert preveu la descoberta de la música del compositor en diferents espais de la cartoixa d’Escaladei, un enclavament emblemàtic que és història de l’espiritualitat a casa nostra, situat als peus de Montsant, amb una antiquíssima tradició eremítica que encara perdura. El maridatge que proposa el grup vol ser un passeig per viure la música del geni alemany i trobar-se a un mateix.

El Grup ReBla'T l’integren Daniel Claret Mora, barceloní del 1987 que col·labora amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC), l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu i l'Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA); Laia Puig, guardonada en nombroses ocasions en els concursos Germans Claret, Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, Concurs Internacional de Llanes i Primer Palau de Barcelona; i Amat Santacana, membre fundador del Quixote Quartet, amb qui ha actuat a les principals sales de concert i festivals del país, arreu d'Europa i de Sud-amèrica, i que ara mateix es troba immers en un projecte de redescoberta de la música escrita per als violoncels oblidats del segle XVIII.

El concert s’emmarca en el programa “Viu el patrimoni”, que organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. Un programa d’activitats d’estiu amb més d’un centenar de propostes adreçades a tots els públics als diversos museus, monuments i jaciments arqueològics gestionats per la Generalitat de Catalunya.

 

Passejada Escaladei

La cartoixa d’Escaladei, la casa mare de les cartoixes peninsulars

Escaladei és la primera cartoixa de la península Ibèrica i, alhora, una joia del Renaixement català. Porta d’entrada al Priorat, la força del paisatge amb l’imponent Montsant de fons és una perfecta síntesi de patrimoni i natura, de silenci i espiritualitat.

La cartoixa d’Escaladei és l’únic monestir cartoixà accessible al públic a Catalunya. Els elements arquitectònics, en molts casos fets amb la mateixa pedra que la serra que l’envolta, semblen voler intercanviar amb el Montsant els seus respectius orígens antròpics i tel·lúrics. La simbiosi entre monument i entorn natural és tan gran que avui es faria difícil contemplar el paisatge d’aquesta part de la serra sense la personalitat que li aporten les restes, ni aquestes sense la singularitat que els confereix el seu context.

Més informació i entrades:
https://patrimoni.gencat.cat/ca/monuments/activitats/concert-2a-passejada-espiritual-per-escaladei 

Plus de nouvelles
Accessibilité

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitémentions légales | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural