Estudi Taller Carles Fontserè

Disseminat,1-12 (Can Tista-Montguix)

17834 Porqueres


Més detalls

Les visites a l'Estudi Taller Carles Fontserè es realitzen el segon dissabte de cada mes. Cal fer reserva prèvia per correu electrònic a: Biblioteca Carles Fontserè (biblioteca@porqueres.cat / 972 583 898) i/o Oficina Turisme de Banyoles (turisme@ajbanyoles.org / 972 583 470).

 

 

Telèfon: 93 316 27 40 - Est. 14402
Correu electrònic: monuments.acdpc@gencat.cat 

 

QUÈ HI TROBAREU?

L'estudi Taller Carles Fontserè, al municipi de Porqueres (Pla de l'Estany), guarda i mostra una part destacada del llegat d'un dels artistes més representatius del segle XX a Catalunya, Carles Fontserè i Carrió (Barcelona, 1916 - Porqueres, 2007).

Artista de dilatada trajectoria va conrear de forma notable diversos camps de les arts com la pintura, el dibuix, l'escriptura i l'escenografia i va destacar, de manera prominent, en els camps del cartellisme, la il·lustració i la fotografia.

La seva vida i obra van quedar marcades per l'esclat de la Guerra Civil Espanyola, moment en què s'inicia com a il·lustrador de cartells per al Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Durant la guerra es va incorporar a les Brigades Internacionals a favor de la República. La desfeta republicana el portarà a l'exili a França on continuarà la seva carrera d'il·lustrador, dibuixant de còmics i escenògraf. Més tard residirà a Mèxic i a Nova York on desenvoluparà la seva faceta de fotògraf. Des de Nova York va treballar per Europa i el continent americà desenvolupant una intensa activitat professional. Va col·laborar amb Salvador Dalí o Mario Moreno "Cantinflas" i va dirigir diverses publicacions en els àmbits de la moda i la publicitat mentre continuava conreant la pintura i la il·lustració. En aquests anys comença una brillant carrera en el camp del fotoperiodisme publicant els seus treballs i reportatges en diverses capçaleres estatunidenques i espanyoles.

Finalment, l'any 1973, torna a Catalunya i fixa la seva residència a la finca de Can Tista i Montguix, al municipi de Porqueres, on organitza el seu taller i estudis artístics. L'any 1994, Carles Fontserè i la seva companya Terry Broch faran donació a la Generalitat de Catalunya de la seva obra amb la voluntat de preservar, conservar i difondre el seu llegat.

L'Estudi Taller Carles Fontserè és el resultat de la darrera etapa de la vida de Fontserè, un artista polièdric i únic de la seva generació. L'espai ofereix una mostra d'alguns dels quadres de l'artista, objectes personals, llibres i fotografies que permeten a qui el visita conèixer part de l'univers creatiu de Fontserè. La visita ofereix un recorregut per la vida i l'obra de l'artista amb la voluntat d'acostar al públic la figura d'un dels artistes clau de la segona meitat del segle XX.

Normal: 4,00 euros 
Reduïda: 2,00 euros

 Tenen dret a la tarifa reduïda:

 • Persones de 65 anys o més.
 • Pensionistes.
 • Titulars del Carnet Jove.
 • Estudiants amb carnet internacional.
 • Titulars del carnet de família nombrosa o monoparental.
 • Grups no turístics de 10 persones o més. Si alguna de les persones té dret a entrada gratuïta continua gaudint d'aquesta tarifa.

 Tenen dret a gratuïtat:

 • Menors de 16 anys
 • Persones aturades, degudament acreditades.
 • Membres acreditats/des de l'ICOM (Internation Council of Museums) o de l'ICOMOS (International Council of Monuments).
 • Membres acreditats/des de l'Associació de Museòlegs de Catalunya.
 • Guies de turisme professionals, degudament acreditats/des.
 • Docents d'ensenyament reglat, acreditats/des per la direcció del centre educatiu.
 • Professionals de premsa acreditats/des que, en l'exercici de la seva feina, hagin comunicat per escrit prèviament la seva visita.
 • Persones amb certificat de discapacitat. La persona acompanyant tindrà també tarifa gratuïta si la targeta acreditativa de la discapacitat específica que la persona en necessita els serveis.
 • Famílies d'acollida degudament acreditades.
 • Grups d'estudiantat (alumnat del sistema educatiu de règim general i educació especial amb professorat), que hagin fet reserva prèvia.

Casos especials:

 • Entrada gratuïta l'últim dimarts de cada mes de l'1 d'octubre al 30 de juny
 • Els grups que contractin l'entrada a través d'empreses d'intermediació turística o similar gaudiran d'un descompte del 25% sobre la tarifa aplicable. El/la guia o acompanyant autoritzat/da del grup estarà exempt/a de pagar l'entrada.

NOTA: aquest horari està en vigor i anul·la qualsevol altre horari publicat amb anterioritat en aquesta o en altres pàgines web, com també en fulletons i tríptics informatius.

Les visites a l’Estudi Taller Carles Fontserè es realitzen el segon dissabte de cada mes. Cal fer reserva prèvia per correu electrònic a: Biblioteca Carles Fontserè (biblioteca@porqueres.cat / 972 583 898) i/o Oficina Turisme de Banyoles (turisme@ajbanyoles.org / 972 58 34 70).

 

Protocol per a l’etapa de represa i “nova normalitat” per a la realització de visites guiades

Les visites a l’Estudi Taller Carles Fontserè es realitzen el segon dissabte de cada mes. Cal fer reserva prèvia per correu electrònic a: Biblioteca Carles Fontserè (biblioteca@porqueres.cat  / 972 583 898) i/o Oficina Turisme de Banyoles (turisme@ajbanyoles.org  / 972 58 34 70).

Durada: 1 hora

Edat: A partir de 7 anys

 

Les instal·lacions no estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Activitats relacionades

Totes les activitats
Notícies relacionades
Tota l'actualitat
Logo

© Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural