Joves i museus | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Joves i museus

EDCAMP 'JOVES I MUSEUS': REIMAGINEM ELS MUSEUS


El dia 17 d’abril es va organitzar en línia l’EdCamp “Joves i Museus”, que va comptar amb la participació de joves d’entre 18 i 25 anys, els futurs professionals dels museus. Els nois i noies van debatre i fer propostes sobre com han de ser els museus des del seu punt de vista, amb l’objectiu de crear sinèrgies entre els mateixos joves i els museus per impulsar accions vinculades amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU.

L'EdCamp va comptar amb la participació d'una cinquantena de joves i les converses van estar moderades per estudiants de màsters de museologia. Van triar ells i elles els temes i es va parlar de:


Treball digne. Com repensem els museus com agents transformadors socials?
Perspectiva de gènere. Com transformem els museus en espais feministes?
Posicionament, política i ideologia. A quines influències responen els museus?
Noves tecnologies. De quina manera?
Reflexionem sobre els museus. Per què no hi anem?
Fer match entre joves i museus. Què i com fer-ho?


A partir dels continguts treballats en l’Edcamp hem elaborat aquestes píndoles en format vídeo per a cadascun dels temes tractats. Els joves participants hi exposen les seves propostes per tal que els museus puguin contribuir a fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals amb què ens trobem. Els vídeos es publicaran el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig.