Jornades Europees de Patrimoni 2025 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya



CELEBREM LA FESTA MAJOR DEL PATRIMONI CULTURAL

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Al llarg de tots aquests anys les Jornades Europees de Patrimoni ens han permès conèixer la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural gràcies a la col·laboració de centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori que any rere any han obert les portes de casa seva per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

Els dies 10, 11 i 12 d’octubre et convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta jornada de descobertes del nostre patrimoni cultural. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia. Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per redescobrir el nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació de Micropobles de Catalunya i Catalunya Sacra.


Patrimoni arquitectònic: finestres al passat, portes al futur

El tema de les Jornades Europees del Patrimoni 2025, "Patrimoni arquitectònic", celebra la gran diversitat d'edificis que ens envolten i posa el focus en edificis i infraestructures de tots els estils i dimensions. El patrimoni arquitectònic ofereix una visió única de la nostra història compartida i identitat cultural. Derivat de l'antiga llengua grega, el terme arquitectura reconeix tant l'art creatiu com els aspectes tècnics de la construcció, que van més enllà de la funcionalitat. En termes patrimonials, podem observar un disseny innovador, dimensions, forma i bellesa decorativa, no només en els edificis i monuments més imponents de les grans ciutats, sinó també en els carrers i cases en què treballem i vivim.

Cerca al mapa les activitats