​Víctor López Menchero | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

VÍCTOR LÓPEZ MENCHERO

Director científic a Espanya de Global Digital Heritage

Llicenciat en Història i Doctor Europeu en Arqueologia, la seva investigació s’ha centrat en la gestió integral del patrimoni cultural i en el desenvolupament de l’arqueologia virtual. Compta amb 90 participacions en congressos i jornades d’àmbit nacional i internacional durant els últims 15 anys. Secretari i director de diverses conferències i cursos, destacant sis edicions del Congrés Internacional d’Arqueologia i Informàtica Gràfica, Patrimoni i Innovació (ARQUEOLOGICA 2.0) i les dues edicions del Congrés Internacional de museïtzació i posada en valor del Patrimoni Cultural (LEGATUM 2.0). Co-editor de la versió espanyola de la Carta de Londres www.londoncharter.org i coordinador dels Principis de Sevilla (Principis Internacionals de l’Arqueologia Virtual). Director emèrit junt amb l’Alfredo Grande de la revista científica internacional Virtual Archaeology Review (VAR)

Autor de més de mig centenar de publicacions científiques, entre les que destaca “La musealización del patrimonio arqueológico in situ: el caso español en el contexto europeo” (2013, Archaeopress Publishers of British Archaeological Reports, Oxford) i el “Manual para la puesta en valor del patrimonio arqueológico al aire libre” (2012, Trea). Ha treballat en nombrosos projectes d’investigació d’àmbit internacional, destacant la seva participació en els projectes de Sus Tekna (Marruecos) (2008-2009, 2011-2012, 2013-2014), la Network of Excellence “Virtual Museum Transnational Network” (2011-2015) o la Initial Training Network for Digital Cultural Heritage: Projecting our Past to the Future (2013-2017).

Actualment és el President de la Sociedad Española de Arqueología Virtual (SEAV), Vocal de la Junta Directiva de ICOMOS España i membre del Centre d’Estudis d’Arqueologia Virtual de la Universitat de Múrcia.