Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran


Sentir, descobrir i conèixer un patrimoni únic i excepcional.

La Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, que es despleguen en el conjunt del territori per tal de garantir la preservació i la difusió del patrimoni moble de Catalunya. Es va constituir el 2016 per la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida) i els titulars dels 12 museus registrats que la conformen.

La xarxa té per objectiu treballar de forma mancomunada, tot cooperant i promovent polítiques museístiques coordinades entre els dotze museus a través de la conservació, investigació, interpretació, exhibició i comunicació  del seu patrimoni. Es tracta de museus a través dels quals els visitants poden experimentar un primer contacte amb el territori, en un sentit tant panoràmic com temàtic. Els seus fons abasten des de l'època dels dinosaures fins a la més actual contemporaneïtat artística, amb més de 40.000 objectes que formen una col·lecció única a Catalunya. 

 

Visita els museus de la XMTLLA

III Jornada de Patrimoni i Educació

30 de març

En una societat diversa i en constant transformació, el patrimoni cultural pot esdevenir una eina clau de cohesió, i els museus i equipaments patrimonials, un punt d’encontre entre diferents cultures.

Més informació

Què tenim sota els peus?

Aquesta mostra itinerat de la xarxa proposa un recorregut per 550 anys de vida a la Terra a través de 120 roques i fòssils recollits en 22 localitats de Ponent i el Pirineu i de les reconstruccions de 5 animals ja extingits, amb l’objectiu de donar a conèixer la gran diversitat geològica i biològica de la demarcació de Lleida.

Dinosfera (Coll de Nargó)
Del 19 de febrer al 28 de maig de 2023

Més informació

Guillem Viladot i els creadors de Ponent

Mostra que explora les relacions que va establir l’artista agramuntí Guillem Viladot amb diversos creadors de Ponent a partir de la dècada dels cinquanta. Unes relacions artístiques i d’amistat que van dilatar-se al llarg dels anys i que es feren indestriables de la seva carrera artística i literària.

Museu de Cervera
Del 2 de desembre de 2022 al 26 de març de 2023

Més informació

Cerca i Troba

12 museus i més de 160 objectes a trobar!

Hores i hores de diversió per a petits i grans als mu­seus més destacats de les terres de Lleida, Pirineus i Aran.

Més informació