Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya


Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran


Sentir, descobrir i conèixer un patrimoni únic i excepcional.

La Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, que es despleguen en el conjunt del territori per tal de garantir la preservació i la difusió del patrimoni moble de Catalunya. Es va constituir el 2016 i està formada per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i els titulars dels 12 museus registrats que la conformen.

La xarxa té per objectiu treballar de forma mancomunada, tot cooperant i promovent polítiques museístiques coordinades entre els dotze museus a través de la conservació, investigació, interpretació, exhibició i comunicació  del seu patrimoni. Es tracta de museus a través dels quals els visitants poden experimentar un primer contacte amb el territori, en un sentit tant panoràmic com temàtic. Els seus fons abasten des de l'època dels dinosaures fins a la més actual contemporaneïtat artística, amb més de 40.000 objectes que formen una col·lecció única a Catalunya. 

 

Visita els museus de la XMTLLA

Dia Internacional dels Museus

Arriba la festa dels museus! El dissabte 18 de maig celebrem el Dia Internacional dels Museus amb activitats gratuïtes i jornada de portes obertes.

Consulta tota la informació

Descarrega't el llibret d'activitats

Què tenim sota els peus?

Aquesta mostra itinerat de la xarxa proposa un recorregut per 550 anys de vida a la Terra a través de 120 roques i fòssils recollits en 22 localitats de Ponent i el Pirineu i de les reconstruccions de 5 animals ja extingits, amb l’objectiu de donar a conèixer la gran diversitat geològica i biològica de la demarcació de Lleida.

Museu de l'Institut Català de Paelontologia Miquel Crusafont (Sabadell)
De l'11 d'abril al 15 de setembre de 2024

Més informació


Cerca i Troba

12 museus i més de 160 objectes a trobar!

Hores i hores de diversió per a petits i grans als mu­seus més destacats de les terres de Lleida, Pirineus i Aran.

Més informació