Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Sentir, descobrir i conèixer un patrimoni únic i excepcional.

La Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, que es despleguen en el conjunt del territori per tal de garantir la preservació i la difusió del patrimoni moble de Catalunya. Es va constituir el 2016 per la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida) i els titulars dels 12 museus registrats que la conformen.

La xarxa té per objectiu treballar de forma mancomunada, tot cooperant i promovent polítiques museístiques coordinades entre els dotze museus a través de la conservació, investigació, interpretació, exhibició i comunicació  del seu patrimoni. Es tracta de museus a través dels quals els visitants poden experimentar un primer contacte amb el territori, en un sentit tant panoràmic com temàtic. Els seus fons abasten des de l'època dels dinosaures fins a la més actual contemporaneïtat artística, amb més de 40.000 objectes que formen una col·lecció única a Catalunya. 

 

Visita els museus de la XMTLLA

Descobreix les mil cares dels museus!

Vols descobrir què passa dins els nostres museus? Quins perfils professionals hi treballen? Quines tasques desenvolupen? Quins espais hi ha que nornalment no són oberts al públic? La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran hem preparat diverses activitats gratuïtes per mostrar-t'ho.

Més informació

Què tenim sota els peus?

Aquesta mostra itinerat de la xarxa proposa un recorregut per 550 anys de vida a la Terra a través de 120 roques i fòssils recollits en 22 localitats de Ponent i el Pirineu i de les reconstruccions de 5 animals ja extingits, amb l’objectiu de donar a conèixer la gran diversitat geològica i biològica de la demarcació de Lleida.

Museu de Lleida
Del 15 de setembre de 2022 al 12 de febrer de 2023

Més informació

Guillem Viladot i els creadors de Ponent

Mostra que explora les relacions que va establir l’artista agramuntí Guillem Viladot amb diversos creadors de Ponent a partir de la dècada dels cinquanta. Unes relacions artístiques i d’amistat que van dilatar-se al llarg dels anys i que es feren indestriables de la seva carrera artística i literària.

Museu de Cervera
Del 2 de desembre de 2022 al 12 de març de 2023

Més informació

Cerca i Troba

12 museus i més de 160 objectes a trobar!

Hores i hores de diversió per a petits i grans als mu­seus més destacats de les terres de Lleida, Pirineus i Aran.

Més informació