Visita | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Visita

LES VEUS DELS MUSEUS


El DIM 2020 és més digital que mai i per això et portem els museus catalans a casa. Del 16 al 18 de maig hem programat una vintena de visites virtuals guiades i una sèrie de píndoles audiovisuals, “finestres obertes en línia”, a través de les quals una setantena de museus catalans se sumen a la celebració per explicar-vos les històries que s’amaguen darrere la institució, les col·leccions que custodien i de les seves treballadores i treballadors.

Els tours virtuals s’emetran en directe a través del canal Youtube de Patrimoni.gencat durant els tres dies de celebració i tindran una durada d’entre 20 i 30 minuts. Accedeix a la finestra de l’esquerra i agenda la visita que més t’interessi. Les “finestres obertes en línia” les pots obrir totes des de la finestra de la dreta i també a través dels canals de @patrimonigencat i dels museus participants.

D’acord amb el compromís del Departament de Cultura per treballar en la incorporació de la Llengua de Signes Catalana en les comunicacions fetes amb les noves tecnologies, i seguint el lema d’enguany, s’han pres mesures d’accessibilitat adreçades a la comunitat sorda, tan signant com oralista. Les visites virtuals s’oferiran en Llengua de Signes Catalana (LSC) i les càpsules de vídeo se subtitularan. En ambdós casos, a càrrec d’intèrprets i professionals de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).


Aquest Dia Internacionals dels Museus, els museus catalans no obren portes però sí obren finestres!