Participa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

REPTES VIRALS

El que no pot faltar en la celebració del Dia Internacional dels Museus d’enguany són els reptes virals a les xarxes socials. Durant aquest confinament són molts museus d’arreu del món que han impulsat reptes per tal que la ciutadania, des de casa, interactuï de manera lúdica amb els museus i les seves col·leccions.

 

#DIMchallenge

Seguint els exitosos i enginyosos reptes d’art que han emplenat la xarxa durant el confinament, et proposem el #DIMchallenge, un repte que consisteix en la recreació d’una obra d’art dels museus catalans
 
Participar-hi és ben senzill: 
 
1. recrea des de casa teva una peça del patrimoni cultural i artístic dels museus catalans, si pot ser, inspirada en el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”.
2. selecciona qualsevol de les peces dels museus catalans que trobarà al portal web Visitmuseum. Els museus catalans a les teves mans o a les pàgines webs dels museus.
3. posa’t a la pell dels protagonistes o bé fes servir el que tinguis a casa per recrear els quadres, les escultures, les peces de les seves col·leccions.
4. puja a Instagram una imatge que inclogui l’obra original i la teva interpretació
5. comparteix el resultat al teu perfil d’Instagram amb les etiquetes #DIMchallenge i #DIM2020.


Les cinc imatges que tinguin més "m'agrada" guanyaran una visita guiada personalitzada al museu al qual faci referència la imatge. Hi pots participar des de dilluns 11 de maig a les 9 hores fins al 18 de maig a les 23.59 h. 

#MaratóMuseumQuizAcasa

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, prop de 50 museus d’arreu de Catalunya ofereixen, del 16 al 18 de maig, la marató del #MuseumQuizAcasa, un concurs de preguntes i respostes sobre la temàtica dels museus participants. El concurs, que s’organitza en dues modalitats, per a públic adult i per a públic familiar,  es va proposar a l’inici del confinament per iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. L’èxit de participació d’altres museus i del públic (hi van jugar gairebé 15.000 persones), ha animat els museus a unir-se de nou per oferir-te aquesta intensa marató.
 
Les dues versions del concurs es jugaran a través de la plataforma kahoot, accessible a l’adreça web museumquizacasa.org. S’hi pot participar amb qualsevol dispositiu electrònic, sigui mòbil, tauleta o ordinador. Tres dies intensos per  posar a prova els teus coneixements!