Capital de la Cultura Catalana | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Des de l’edició del 2019, les Jornades Europees de Patrimoni col·laboren amb l’Associació Capital de la Cultura Catalana amb l’objectiu de realitzar un projecte patrimonial a la ciutat que cada any sigui mereixedora d’aquesta capitalitat.

Seguint la col·laboració iniciada l’any anterior amb Cervera, enguany s'ha creat el projecte “Finestres al Vendrell”, desenvolupat en col·laboració amb l’Ajuntament del Vendrell. Un itinerari audioguiat pels 10 elements patrimonials més singulars de la capital del Baix Penedès, que té com objectiu introduir el visitant en la història i cultura del Vendrell, Sant Salvador, Coma-ruga i Sant Vicenç de Calders.

Les 10 finestres al Vendrell són:
  1. El Portal del Pardo
  2. La plaça germans Ramon i Vidales
  3. L’Església parroquial del Vendrell
  4. La plaça Nova i el Museu Deu
  5. Les cases de Pau Casals i Àngel Guimerà
  6. Sant Salvador
  7. El Museu Pau Casals
  8. Comar-ruga
  9. Sant Vicenç de Calders
  10. La Via Augusta

Aquests 10 punts de l’intinerari audioguiat estan senyalitzat amb uns codis QR instal·lats en els elements de senyalització ja existents al municipi, per tal que els visitants puguin escanejar-los amb els seus telèfons mòbils i descobrir les diferents finestres del Vendrell i escoltar les pistes d’àudio. Els continguts estan disponibles en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i s’acompanya l’itinerari d’un tríptic informatiu del projecte, amb un plànol on hi ha assenyalats els diferents elements patrimonials.