Jornades Europees de Patrimoni 2020 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

OBRIM LES PORTES DEL PATRIMONI CULTURAL

Un any més, celebrem les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Impulsat per la Generalitat de Catalunya, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Municipis i entitats d’arreu de Catalunya se sumen a la que és la  festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que segueixen les mesures de seguretat sanitària per combatre la covid-19, i que es poden consultar en l’agenda en línia que hem preparat.
 
Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Us convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta propera jornada de portes obertes del patrimoni cultural.
 
#LaCulturaÉsSegura


EL VENDRELL, CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA 2020

Les Jornades Europees de Patrimoni i l’Associació Capital de la Cultura Catalana tornen a col·laborar amb l’objectiu de realitzar un projecte patrimonial a la ciutat que cada any sigui mereixedora d’aquesta capitalitat, enguany el Vendrell. Aquestes JEP 2020 es posa en funcionament una nova web-app gratuïta, “Finestres al Vendrell”. Un itinerari audioguiat pels 10 elements patrimonials més singulars de la capital del Baix Penedès, que vol introduir els i les visitants en la història i cultura del Vendrell i promocionar les diferents rutes culturals ja existents així com dels museus de la població.


JEP 2020. PATRIMONI I EDUCACIÓ

Enguany, el tema proposat pel Consell d’Europa per celebrar Jornades Europees de Patrimoni gira a l’entorn del binomi patrimoni i educació en un sentit global que va més enllà del públic escolar. Una visita guiada, un taller o una exposició temporal, entre molts altres, són elements de mediació patrimonial que permeten la transmissió del nostre llegat a la societat, des del present, amb una mirada al futur.
 
Seguint aquesta línia, presentem l’activitat didàctica “Desperta el Patrimoni” que posem a disposició de tots els participants de les JEP 2020. Una activitat de creació de models 3D a partir de la fotogrametria, adaptable als diferents espais patrimonials, que s’acompanya d’una guia didàctica. Per participar-hi consulta aquest enllaç.

Benvingut i benvinguda a la Festa Major del Patrimoni Cultural!