Activitats

Castell de Miravet
Eufònic 2022 al Castell de Miravet
Quan?

Dissabte, 21 d'agost

On?

Castell de Miravet

Preu
Gratuït amb reserva

Ulla Straus i el duet Ölivia Musyc es podran veure el dissabte 21 d’agost a partir de les 7 de la tarda a l’interior
de l’església del castell templer de Miravet.

 

Dissabte, 21 d'agost

La primera actuació serà la d’Ulla Straus, una de les més notables compositores de música electrònica ambient de l’escena musical actual. Originària de Philadelphia, Straus presentarà a Eufònic el seu darrer treball discogràfic, “Limitless Frame”, un fresc sonor de música electrònica amb esquitxos de guitarra. El concert continuarà amb l’actuació d’Ölivia Musyc, un duet format per veu, violí i piano on el cants tel·lúrics, les sonoritats misterioses i el folklore es combinen en una proposta musical i literària al voltant de la pèrdua i del dol. La vetllada a la imponent fortalesa de Miravet té l’objectiu d’apropar l’activitat cultural a la ciutadania i oferir
una manera complementària de gaudir del patrimoni monumental.

Aquesta onzena edició d’Eufònic se celebrarà del 25 al 28 d’agost, amb un cap de setmana previ amb activitats especials, i omplirà de nou diversos espais de les Terres de l’Ebre: La Ràpita, Amposta, Tortosa, Ulldecona, Roquetes i Miravet, amb propostes avantguardistes d’arts sonores, visuals i digital-performatives. Eufònic aposta, també, per fer valer la singularitat dels paisatges de les Terres de l’Ebre a través de la creativitat, la tecnologia i la contemporaneïtat.

Ulla Straus
“Limitless Frame” (Motion Ward, 2021) és el darrer treball d’aquesta artista de Philadelphia, sens dubte una de les artesanes més inspirades de la música ambient contemporània. De fet, és la segona meravella que ens ha regalat durant la maleïda pandèmia, després de l’aclamadíssim “Tumbling Towards A Wall”, celebrat un dels millors discs del 2020 per mitjans i plataformes com Resident Advisor, Pitchfork o Bandcamp. La seva música és un vaporós aliatge d’electrònica planejadora, electroacústica i esquitxos de guitarra que resulta alhora íntima i espectral, farcida de fluctuacions molt subtils que mantenen la curiositat de l’oient. Atrapa i conforta de tal manera que, quan s’acaba, quasi fa mal.

Ulla Straus

 

Ölivia Musyc
El dol, la pèrdua i la necessitat d’articular un adéu. Sota aquest concepte ha construït el duo format per la Clàudia Balletbó (veu) i la Isabel Archs (violí i piano) les dues fornades de cançons màgiques que conformen el seu primer treball, “Antich Ventura – Clanare” (2022). Un calidoscopi literari i musical, de cants tel·lúrics i sonoritats misterioses, de classicisme i cançó d’autor, d’electrònica experimental i de folklore popular sentit en carn pròpia, pel que han comptat amb la complicitat d’artistes de diferent bressol com Tarta Relena, Marina Herlop i The Bird Yellow. El Castell de Miravet serà l’escenari idoni per al seu diàleg bell i valent amb la noció de mort que massa sovint solem esquivar.

Ölivia Musyk

 

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural