DIM 2022 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Un any més, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran s’afegeix a la celebració del Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) que se celebra anualment el 18 de maig. Coincidint amb el DIM, el dissabte 14 se celebra també la Nit dels Museus.

L’edició d’enguany està dedicada al tema «El poder dels museus». I és que els museus tenen el poder de transformar el món que els envolta, de provocar canvis positius en les seves comunitats. Ho fan a través de tres eixos: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l'accessibilitat, i la construcció de comunitat a través de l'educació. 
Des de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran volem convertir els museus en espais accessibles, inclusius i participatius, i volem fer-ho amb tu. Per això t’animem a col·laborar-hi deixant-nos la teva opinió.

Com t'agradaria que fos el museu?

Pots participar-hi de dues maneres diferents:
  • Presencialment a qualsevol dels museus de la xarxa
  • A través del formulari online que hem habilitat

L’acció participativa, que es durà a terme fins a la tardor, conclourà amb la recollida i anàlisi de totes les propostes dels visitants per part de la comissió d'educació i acessibilitat de la xarxa amb l'objectiu de poder engegar projectes i accions concretes per tal de millorar l’accessibilitat i la inclusió als equipaments.


 

JORNADA DE PORTES OBERTES I ACTIVITATS GRATUÏTES

Per celebrar el Dia Internacional dels Museus, entre el 14 i el 22 de maig hem preparat més d'una trentena d'activitats gratuïtes: visites teatralitzades, concerts, espectacles, tallers i moltes altres propostes!
A més, gaudeix de portes obertes a tots els equipaments.

Descarrega't el programa d'activitats

Visita el web del Dia Internacional dels Museus