La Roca dels Moros del Cogul | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Endinsa't en un viatge al passat i viu les pintures rupestres de la Roca dels Moros a través dels Ulls de la Història. 

La teva visita a les pintures rupestres de la Roca dels Moros serà una oportunitat única per connectar amb el nostre passat col·lectiu d'una manera dinàmica i completa. Gaudeix d’una nova exposició permanent innovadora dins del Centre d’Interpretació i fes un viatge al passat gràcies a la nova experiència immersiva de Realitat Virtual. Visita el conjunt rupestre acompanyat de la guia multimèdia per a adults i per a infants i viu l’art rupestre com no l'havies imaginat mai.

Vine i descobreix com les petites històries del passat ens parlen del present i ens ajuden a construir un futur més conscient.

Quines activitats t'esperen al Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul? 

  • Gaudeix de la nova exposició i descobreix noves mirades sobre l’art rupestre.
  • Descobreix el conjunt rupestre gràcies a la recreació volumètrica de la balma pensada per facilitar la comprensió del conjunt a les persones amb visibilitat reduïda.
  • Viu un viatge al passat amb l’experiència immersiva de Realitat Virtual per descobrir com era l’entorn i la societat ara fa 10000 anys.
  • Comprèn l’entorn de la vall del riu Set i el conjunt rupestre amb les guies multimèdia per a adults i infants pensades per acompanyar la visita fins a la balma.
   

Els Ulls de la Història: la Roca de les dones. 
El Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul ofereix, a partir del 25 de juliol del 2024, les noves propostes d’interpretació patrimonial sobre les pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul.

Aquesta intervenció gira entorn una perspectiva innovadora i inclusiva de la prehistòria, destacant la complexitat de les societats antigues i el paper actiu de les dones, desafiant els estereotips de gènere tradicionals. A més, subratlla la continuïtat i evolució de l'expressió artística al llarg dels mil·lennis, reflectint la necessitat humana universal de narrar històries. El discurs també revisa les primeres interpretacions androcèntriques de l'art rupestre a la llum de noves evidències científiques i ressalta la relació estreta entre les comunitats humanes i el seu entorn natural, mostrant la Roca dels Moros com un testimoni de la interacció humana amb el paisatge.
 
La rellevància indiscutible de les pintures rupestres del Cogul el converteixen en el centre de referència de l’art llevantí a Catalunya i el projecten com un dels exemples més singulars del conjunt d’art rupestre del vessant mediterrani. 
 
La Roca dels Moros del Cogul va ser inscrita a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco l’any 1998, juntament amb 759 jaciments repartits per 6 comunitats autònomes que formen el conjunt d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la península Ibèrica.

Més informació sobre les visites