EntreVeus | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya


Del 18 al 21 d'abril de 2024 

El 18 d'abril celebrem el Dia Internacional dels Monuments i Lloc Històrics. Una iniciativa del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), aprovada per l'Assemblea General de la UNESCO el 1983. L'objectiu de la jornada és conscienciar sobre la diversitat del patrimoni cultural, la seva vulnerabilitat i els esforços que es duen a terme per protegir-lo i conservar-lo

Ens sumem a aquesta iniciativa amb Entreveus festival de narració oral en monuments i llocs històrics de Catalunya. Aquesta nova proposta que se centra en la paraula i el patrimoni com a eines de reflexió i de connexió, de coneixement i, sobretot, de (re)coneixement. Entreveus tindrà lloc en alguns dels monuments i llocs històrics de la Generalitat de Catalunya. 
 
La narració oral pren la mà d’altres arts i les històries contades tornen a habitar llocs que havien estat viscuts: on s’hi caminava, s’hi menjava, s’hi pregava, s’hi dormia, s’hi callava… en comunitat. En aquesta primera edició, que tindrà lloc del 18 al 21 d'abril, serà la música la que farà camí amb els contes per parlar d’espiritualitat i silenci, i ens regalarà l’excel·lència d’estils diversos de narrar.
 
Posarem el focus en quatre espais (el Palau Moja de Barcelona, el Monestir de Sant Pere de Rodes, la Roca dels Moros del Cogul i la Cartoixa d'Escaladei), en els quals viurem quatre espectacles al llarg de quatre dies que ens permetran viure i entendre el patrimoni (material i immaterial) a través d’una nova mirada i gràcies a l’escolta, a cops tranquil·la i a cops revoltada, d’unes històries que ben bé podrien ser les nostres.
 
Un tast de vi al final de cada jornada ens deixarà el sabor de la terra a la boca. Fem memòria i donem-nos la paraula els uns als altres.


*Tots els espectacles disposaran d’interpretació en llengua de signes.
* Entrades exhaurides per a tots els espectacles.

Tria el teu espectacle