IV Jornada de Patrimoni Cultural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

IV Jornada de Patrimoni Cultural

Noves narratives per al patrimoni cultural: del 3D a les experiències immersives


30 d’octubre de 2019
Auditori de La Pedrera

 
Mappings, scape-rooms, realitat virtual, videojocs... En els últims anys hem vist com les noves narratives arribaven a múltiples sectors, també al del patrimoni, i han generat camins nous, no només des del punt de vista tecnològic sinó també amb noves formes de comunicar l’art, la història o la ciència.
 
En aquesta jornada podrem veure de primera mà algunes de les experiències internacionals més interessants en aquest sentit i tindrem també l’oportunitat de descobrir alguns projectes punters que són menys coneguts.
 
Cal destacar que en moltes d’aquestes noves experiències, té un paper fonamental la creació de continguts 3D. Els models tridimensionals d’edificis patrimonials i objectes de museu han sofert una autèntica revolució amb l’aparició de nous programes i mètodes molt més simples i econòmics. Ara no només s’utilitzen per a la documentació o la conservació, sinó també per activitats educatives i per la comunicació amb el públic, obrint la porta a la creació de narratives immersives.
 
Si vols ser dels primers en saber els detalls de la jornada, dóna't d’alta en el nostre butlletí d’informació per a professionals.