Workshop | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Workshop

Amb motiu de la celebració de la IV Jornada de Patrimoni Cultural, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural organitza, el dia 29 d’octubre, un workshop amb l’expert en noves narratives Timothy Powell al Reial Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia).
 
El workshop (que es farà únicament en anglès i sense traducció) servirà per treballar com es poden crear experiències de visita innovadores fent servir tecnologies o noves narratives. Powell, cap de l’Estudi de Recerca i Desenvolupament dels Historic Royal Palaces de Londres, ha desenvolupat diferents experiències innovadores, especialment el projecte The Lost Palace, un recorregut pel desaparegut palau de Whitehall, a Londres. Aquesta experiència va guanyar els premis Best in Heritage i Heritage in Motion.
 
El taller s’adreça a tots aquells professionals del patrimoni cultural que es dediquen a la creació d’experiències, des de conservadors o gestors fins a dissenyadors, tecnòlegs o responsables de comunicació.

INSCRIPCIONS
En cas de voler-hi assistir, a causa de l’alt grau d’especialització que requereix aquest taller i del format amb capacitat molt reduïda (un màxim de 15 persones), t’agrairem que enviïs, entre el 4 de setembre i el 4 d'octubre, a l’adreça electrònica app.acdpc@gencat.cat un breu currículum i un escrit de motivació (com a màxim d’una pàgina en total). Un jurat de l’organització valorarà totes les propostes i seleccionarà les inscripcions definitives, que es comunicaran el 9 d'octubre.

El preu únic d’inscripció és de 60 € i inclou el coffee break i el dinar.

FORMA DE PAGAMENT
Un cop feta la selecció i es comuniqui als assistents, s’indicarà com s’ha de fer el pagament.

 
PROGRAMA

10.00-10.30 h (30 min)
Benvinguda i presentacions
Els participants es presentaran ells mateixos i explicaran a què es dediquen, a quins reptes s’enfronten i què és el que esperen d’aquesta jornada.


10.30-11.30 h (60 min)
Sessió 1: Quina mena d’història volem explicar?
Breu presentació d’aproximacions i estudis de cas sobre narrativa/mecànica de jocs/construcció de mons, seguida d’un torn de preguntes/debat i una activitat grupal.
 
11.30-12.00 h (30 min)
Coffee break

12.00-12.30 h (30 min)
Introducció a l’espai on som.
Històries/espais potencials per al repte de disseny que es proposarà al final.

12.30-13.30 h (60 min)
Sessió 2: Com s’explica la història?
Breu presentació sobre la tecnologia immersiva i les opcions multisensorials i estudis de cas, seguida d’un torn de preguntes/debat i una activitat grupal.
 
13.30-14.00 h (30 min)
Sessió 3: Com s’estructura el projecte? I amb qui?
Breu introducció al procés d’R+D i estudis de cas, seguida d’un torn de preguntes/debat i una activitat grupal.
 
14.00-15.00 h (60 min)
Dinar a peu dret
 
15.00-16.30 h (90 min)
Repte de disseny: crea un «prototip en paper» a partir de la teva experiència com a visitant
Prenent com a base els temes tractats en les tres sessions anteriors, els grups duran a terme un prototipatge ràpid (a partir del mètode design thinking, o pensament de disseny) que implicarà la creació d’un prototip en paper que els altres grups podran analitzar.