La veu de les persones usuàries | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

La veu dels usuaris

Donem veu a les persones usuàries dels nostres arxius


Les persones usuàries dels arxius tenen interessos i professions diverses, però totes convergeixen en una mateixa necessitat, en la necessitat d’arxiu, és a dir, en la necessitat d’accedir o preservar la informació de la seva comunitat. Tots i totes elles cerquen i troben la informació en un entorn poc conegut que volem compartir amb tots vosaltres. Però, no ho explicarem nosaltres, ho faran elles i ells mateixos.

60 arxius catalans, vinculats a diverses administracions catalanes i entitats privades, han donat veu als seus usuaris i a les seves usuàries perquè ens expliquin les seves vivències com a part participativa de l’arxiu, alhora que ens donin a conèixer les històries que hi ha rere els documents que han consultat. Hem agrupat aquestes veus sota sis perfils diversos: persones usuàries, persones usuàries de sistemes de gestió documental; personal investigador, donadors i donadores, tecnòlegs i tecnòlogues i professorat.

Estigues atent i atenta al canal de Youtube de Patrimoni.gencat i a aquest web. Podràs escoltar totes aquestes veus a partir de dimarts 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius. Descobriràs històries apassionants!