Els monestirs reials de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Els monestirs reials de Catalunya

Els únics monestirs reials de Catalunya es troben a la Catalunya Nova i són l’ànima de la Ruta del Cister. Tres conjunts monumentals excepcionals, tant per la seva bellesa arquitectònica com per l’essència espiritual que, encara avui, s’hi respira. Les noves tecnologies i propostes audiovisuals ofereixen una visita diferent, actual i atractiva, que permet viure en primera persona la història dels monestirs reials de Catalunya.
 

Reial Monestir de Santa Maria de Poblet

Un impressionant conjunt arquitectònic que es troba entre els monestirs més grans d’Europa. Declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat, alberga una important comunitat monàstica que manté viva l’espiritualitat de l’indret.


Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona

Un espai únic on el pas de les hores es comparteix amb la comunitat religiosa femenina. Amb vuit-cents anys de presència monàstica ininterrompuda, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister.


Reial Monestir de Santes Creus

Espectaculars vitralls i tombes reials enmig de la puresa i de l’austeritat característica del Cister. Va acollir la primera comunitat monàstica de l’orde a Catalunya i va ser el lloc triat per reis i nobles per al seu repòs etern.Explora'ls