Rostes de Santa Teresa
Un dels aliments indispensables en la dieta monàstica, i que era la base de l’alimentació de la resta de la població durant l’edat mitjana, era, sens dubte, el pa. El pa sobrant s’aprofitava per elaborar tot tipus de receptes, i fins i tot es feia referència al fet d’arreplegar-ne les sobres en finalitzar un àpat per guardar-les.Entre aquestes receptes d’aprofitament, n’hi ha una que ha perdurat en el temps i que s’ha perpetuat amb diversos noms arreu de la geografia mediterrània. Segons Jaume Fàbrega, es tracta d’una recepta molt pròpia de la cuina monàstica i que es recull en el llibre del frare carmelità Francesc del Santíssim Sagrament.
Ingredients (per a 2 persones):
80 g de pa del dia anterior, tallat a llesques d’1 cm de gruix
1 ou
30 g de sucre
40 g de llet
3 g de canyella en pols
10 g d’oli d’oliva verge extra
Barregem la llet amb el sucre i una mica de canyella. Hi suquem les llesques de pa perquè s’amarin bé. Batem l’ou i escalfem l’oli en una paella. Passem les llesques de pa per l’ou batut i les fregim pels dos costats fins que quedin daurades. Un cop fregides, les deixem reposar sobre paper absorbent. A l’hora de servir-les, les empolvorem amb sucre i una mica més de canyella. Un clàssic que no falla mai, fet amb amor i paciència.