“Patrimoni industrial a la Catalunya Nord”, nova exposició al mNACTEC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

“Patrimoni industrial a la Catalunya Nord”, nova exposició al mNACTEC

Ha estat produïda pels estudiants del Màster professional de Patrimoni de la UPVD amb la col•laboració del mNACTEC 20.10.2016
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), va inaugurar ahir l’exposició transfronterera “Patrimoni industrial a la Catalunya Nord”, que mostra la dinàmica de les indústries del departament francès dels Pirineus Orientals en el passat, present i futur.

A partir de la constatació que el patrimoni industrial d’aquesta regió és actualment un patrimoni poc visible, la mostra, que ha estat produïda pels estudiants del Màster professional de Patrimoni de la Universitat de Per Perpinyà Via Domitia (UPVD) amb la col•laboració del mNACTEC, posa en valor la vessant tradicional del teixit industrial en el context rural transfronterer, mediterrani i pirinenc.

L’exposició mostra els canvis importants i el potencial de 37 empreses presents a la Catalunya francesa, corresponents a set sectors industrials: tèxtil, fusta i bosc, indústria agroalimentària, energia, química, metal•lúrgia i sector paperer.

Patrimoni industrial a la Catalunya Nord” es va poder veure el passat mes de juliol a la Cambra de Comerç i Indústria de Perpinyà i es podrà visitar al mNACTEC fins al 27 de novembre. Posteriorment, és previst que l’exposició viatgi a Montpeller i a altres poblacions franceses.