Com era una ciutat romana com Gerunda? | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Agenda cultura educació

Fitxa Tècnica

  • CI
  • CM
  • CS
  • ESO
  • ES2
2 hores
MUSEU D’ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA – GIRONA (MONESTIR DE SANT PERE DE GALLIGANTS)
972 20 26 32
3€ per alumne/a (grups de 21 a 30 alumnes)
60€ (grups de 20 alumnes o menys)

Material didàctic

NOVETAT

Com era una ciutat romana com Gerunda?

El Monestir de Sant Pere dels Galligants proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària i secundària.

L'aparició de la civilització romana en el nostre territori suposà una transformació important de la societat a tots nivells. Amb l'objectiu de constrolar el camí nord-sud, la Via Heràclea -més endavant la Via Augusta-, el gran eix de comunicació entre Hispània, les Gàl·lies i Itàlia, neix una ciutat de nova planta al primer terç del s.I aC: Gerunda. Amb el pas del temps, Girona, com totes les ciutats, ha estat en constant evolució, però encara queden algunes restes dels seus orígens, i molt especialment, testimonis materials d'aquella època i d'aquella cultura, alguns d'ells exposats en el Monestir de Sant Pere de Galligants.

El taller situa els alumnes en època romana per poder treballar la fundació d'una ciutat en el món clàssic i tots els rituals que això comportava. Amb la pràctica del traçat del cardo i el decumanus, construiran una ciutat d'època romana i descobriran tota la seva organització urbanística. Com a bons enginyers romans, els alumnes elaboraran una calçada romana.

Habilitats que desenvolupa: fomentar un comportament participatiu i de respecte envers el grup, crear un hàbit de rigor i d'ordre en el treball individual i en grup; motivar l'interès pel passat a partir de la participació pràctica; sensibilitzar l'alumnat sobre la importància de la conservació del patrimoni com a memòria històrica. 

aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, coneixement i la interacció amb el món físic, social i ciutadana

Cerca més activitats