Com vam començar? Un viatge per la prehistòria | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Agenda cultura educació

Fitxa Tècnica

  • CM
  • CS
  • ESO
  • ES2
  • CF
1 hora i 30 minuts
MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA
93 423 21 49
2,70€ per alumne/a (grups de 20 a 30 alumnes). Els preus són vàlids fins el proper canvi de tarifes.
54€ (grups de 20 alumnes o menys). Els preus són vàlids fins el proper canvi de tarifes.

Material didàctic

Com vam començar? Un viatge per la prehistòria

El MAC proposa aquesta visita temàtica a l'alumnat d'educació primària i secundària.

En aquesta visita didàctica es proposa una descoberta per part dels alumnes d'algunes de les activitats que es feien a la prehistòria: la cacera la fabricació d'útils, les pintures... A la sala del neolític es tracten els canvis que es van produir en aquest període, l'adopció de l'agricultura, la ramaderia i els canvis tecnològics que els va suposar aquesta nova economia.

La visita està plantejada per treballar tant el paleolític com el neolític. Si algun grup està interessat en treballar també el megalitisme i/o la cultura de l'Argar, s'ha de sol·licitar en el moment de fer la reserva. En aquest cas, la visita s'allargarà 30 minuts, quedant una visita de 2 hores.

Habilitats que desenvolupa: conèixer el context del paleolític i del neolític a partir de les restes arqueològiques; aprendre a construir aquest coneixement a partir de les seves reflexions i de la pràctica, amb l'ajuda i les aportacions del grup; desenvolupar les capacitats imaginativa i artística, i aprendre a valorar i respectar el patrimoni pel seu valor cultural i com a font de coneixement. 

comunicativa, lingüística i audiovisual, artística i cultural, aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, coneixement i la interacció amb el món físic, social i ciutadana

Exposicions relacionades

Caçadors i recol·lectors. Les cultures paleolítiques
Caçadors i recol·lectors. Les cultures paleolítiques:
Així va començar tot...

El paleolític (-2.500.000 a -10.000 anys) és la primera etapa de la humanitat i, de molt, la més llarga. És l’època en la qual va néixer la nostra espècie, que va evolucionar des dels primers homínids fins a arribar als éssers humans actuals –l’Homo sapiens–, fa només entre 200.000 i 160.000 anys. Es considera que comença amb les primeres eines de pedra i que acaba amb l’inici de l’agricultura.

Encara que ens sembli una època molt llunyana, va ser fonamental per al nostre desenvolupament, ja que durant aquest període els nostres avantpassats van adquirir els trets que defineixen la condició humana: fer eines, dominar el foc, parlar i comunicar-se, representar la realitat, acomiadar els morts...
Cerca més activitats