El Conjunt Monumental d'Olèrdola proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació primària i secundària.
Aquesta proposta didàctica té per objectiu difondre l'Olèrdola Medieval a partir d'una activitat que combina una visita al conjunt històric, plantejada per resoldre una investigació històrica, amb un taller d'escriptura medieval. Els alumnes hauran de desxifrar un missatge ocult en uns pergamins d'època medieval que condueix a la troballa d'un objecte amagat. Per desxifrar-lo, hauran de practicar l'escriptura sobre pergamí amb càlam, un dels utensilis que es feien servir a l'Edat Mitjana.
L'activitat vol transmetre a l'alumnat les diferents formes que té l'historiador de conèixer el passat, ja sigui a través de restes materials (arqueologia) o bé a través de fonts escrites antigues (paleografia), així com fomentar el concepte d'interdisciplinarietat, és a dir, com les dues ciències poden treballar conjuntament per assolir un millor coneixement de la història.
Habilitats que desenvolupa: capacitat d'observació del medi natural, comprensió de contexto complexes humans i presa de consciència del pas del temps, de la història i del valor del patrimoni.