Aquesta activitat barreja teoria i pràctica per comprendre i gaudir de la Prehistòria de manera complerta i didàctica. Comença als espais del Museu Comarcal dedicats a aquest període en el que s’hi introduiran els principals conceptes. La introducció de nou contingut per part de l’educador anirà acompanyada de petites pràctiques i de material educatiu de suport per tal de fer de la visita al museu una experiència participativa i dinàmica. La segona part de l’activitat es centre en un dels canvis més rellevants de la Prehistòria i amb més presència al territori: l’art. Així, després d’una breu visita al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, els alumnes experimentaran amb primera persona amb les tècniques i els materials del moment realitzant la seva pròpia obra d’art.
Objectius:
- Descobrir els principals conceptes de la Prehistòria a través dels espais museïtzats de Montblanc.
- Aproximar-nos al passat a través de la pràctica de les tècniques artístiques de la Prehistòria per conèixer el període de forma experimental.
- Comprendre l’art com una font d’informació necessària per interpretar la Prehistòria.
- Gaudir del patrimoni cultural coneixent-lo en el marc de la sortida escolar amb l’objectiu de valorar-lo per protegir-lo i preservar-lo.
- Relacionar-nos respectuosament amb l’entorn i amb els companys en un marc diferent de l’habitual.
QUÈ APRENDREM?
- El concepte d’evolució humana.
- Les principals característiques del Paleolític i Neolític.
Les formes i tècniques artístiques del períodes.
comunicativa, lingüística i audiovisual, artística i cultural, aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, coneixement i la interacció amb el món físic, social i ciutadana