Episodi 24: Castell de Castelldefels | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Històries

Episodi 24: Castell de Castelldefels

El nostre castell protagonista es va construir al segle X a la vila de Castelldefels. Però es va tornar a fortificar ara fa cinc-cents anys per protegir millor el poble dels atacs de corsaris i pirates, els quals eren lladres i assassins que no respectaven cap llei, i que no dubtaven a arrasar tot el que es trobaven al davant. La gent de la vila tenia por, molta por! Però aquest monument no només va ser un refugi contra els pirates, sinó també una casa senyorial, una caserna militar i fins i tot una presó!

Escolta l'episodi!

Juga al quiz!

ACTIVITATS FAMILIARS

Visita guiada per descobrir el Castell de Castelldefels, l'església del seu interior i els jardins.

Experiència interactiva per conèixer el passat contemporani del Castell, que durant la Guerra Civil va ser centre d'instrucció militar de les autoritats republicanes, caserna dels brigadistes internacionals i presó preventiva de desertors.

Experiència immersiva Piratia, un viatge multisensorial a través del qual els més petits formen part d'una tripulació pirata.

ACTIVITATS EDUCATIVES

L'alumnat pot participar en diverses visites educatives, adaptades als diferents grups d'edat, per motivar la seva creativitat i esperit crític a través del joc.

Construïm Castells. Mitjançant una història i un joc de construccions, explorarem què són els castells i qui eren els seus habitants.

Ens orientem com pirates. Descobrirem les tècniques d'orientació utilitzades pels marins, crearem una brúixola i farem un joc d'orientació.

Presoners del Castell. Gràcies a la descodificació, desxifrarem històries d'alguns dels Brigadistes Internacionals que van estar presos al Castell.

Piratia. Posa't a la pell d'un pirata que ha vingut a saquejar Castelldefels.

Visita guiada. Descobreix els secrets del Castell: les seves parts, funcions i curiositats.