Recursos Online | Patrimoni Cultural. Generalitat de CatalunyaEn aquest espai trobareu tots els recursos online que els museus de la xarxa posen al vostre abast per conèixer i gaudir del patrimoni de les comarques de Girona.

VÍDEOS DIDÀCTICS

#MUSEUS A CASA!


I és que durant el confinament, també vam gaudir de la cultura a través dels nostres museus!


PROPOSTES CULTURALSCÀPSULES I RECURSOS EDUCATIUS PER A INFANTS I JOVES

 

L'Ecomuseu-farinera de Castelló d'Empúries ofereix Recursos familiars, Descobrir amb la geolocalització els molins de l’Alt Empordà, i conèixer la geolocalització dels cortals de l’Empordà.

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols posa a disposició del públic els seus recursos interactius

Cada dijous del mes de maig el Museu d’Art de Girona proposa un repte sobre aquest equipament. El repte, està dividit en dues modalitats, la de famílies i la d’adults. El joc per a famílies es posa en funcionament els dijous de 17h a 21h i el joc per adults de 19h a 24h.

El Museu de la Pesca ofereix per a escoles i famílies, propostes educatives.

El Museu Etnogràfic de Ripoll ha ideat un joc familiar, i s'hi pot accedir a través d'aquest enllaç.
 
El Museu de la Mediterrània proposa unes píndoles educatives.
 
El Museu Etnogràfic del Montseny, ofereix jugar amb un Kahoot! 

El MAC-Empúries posa a l'abast recursos educatius per fer a casa.

El MAC-Ullastret proposa activitats per fer des de casa.

El Museu d’història dels jueus,  proposa que aprenguem més coses sobre la cultura jueva des del Sabies que les jueves i els jueus de Girona...? i a partir d'un joc de paraules per fer en família.

El Museu del Suro de Palafrugell oferiex un seguit d'activitats educatives i recursos online.

Els Museus de Banyoles proposen tallers per fer a casa.I a més..... des de la Xarxa us facilitem un llibret d'activitats perquè tot jugant, descobriu algunes curiositats dels 26 museus que configuren la Xarxa de museus de les comarques de Girona!!!! 


VISITES VIRTUALS

 


El Museu de la Mediterrània des de casa en aquest enllaç: Visita virtual a través del google street view, vídeo de l’exposició permanent, de la Sala de les Bèsties i els Gegants, i l’audiovisual de benvinguda que habitualment es visiona a la recepció del museu. També es pot fer la visita a través de l’audioguia del Museu.

La Catedral de Girona ofereix un vídeo promocional de la visita Girona Episcopal 

El Museu de la Garrotxa, proposa l’exposició Xavier Torres. Crear és respirar en aquest enllaç.

El Museu d’Art de Girona ofereix una visita virtual a través del Google Street Wiew. També ha posat en línea una selecció de 100 obres de la col.lecció permanent en alta resolució a través del seu ferfil de l’Arts & Culture. Finalment, el museu també posa a disposició del públic un vídeo promocional de l’exposició temporal Falsos verdaders. L’art de l’engany.
 
El Terracotta Museu de la Bisbal ofereix la possibilitat de tornar a visitar algunes de les seves exposicions temporals produïdes durant els darrers anys. Ho fa a través del que s'ha anomenat Les exposicions virtuals del Terracotta Museu; un recorregut audiovisual que permet redescobrir cada una d'aquestes mostres tot recordant els seus protagonistes, les peces exposades i el muntatge final. També disposa d'una visita virtual al museu a través del Google Street View, i una visita al Forn de flama invertida!.

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ofereix visites virtuals en aquest enllaç


El Museu de l'Anxova i la Sal, es pot visitar virtualment.

El MAC Empúries ens ofereix la visita a través de l'Street View i d'alguns objectes de la seva col.lecció en 3D.

EL MAC Ullastret ens permet la visita a través de  l'Street View del jaciment i del museu i conèixer algunes peces de la col.lecció en 3D.

El Museu d’Història dels Jueus, posa a l’abast del públic les seves audioguies, i permet que es faci una Visita virtual al call de Girona

El Museu del Suro de Palafrugell  proposa material audiovisual del museu per visionar.

El Museu de la Pesca ofereix al visitant les seves exposicions temporals digitalitzades.

Els Museus de Banyoles ofereixen les seves exposicions virtualment.

El Museu de l'Empordà permet fer una visita virtual en 3D.

Als Museus d'Olottècnics dels museus expliquen les seves col.leccions i permeten fer la visita a vista de dron.JORNADESELS MUSEUS DE LA XARXA, ESTEM OBERTS I T'ESPEREM!

 

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS


En Motiu del Dia Internacional dels Museus, molts dels Museus de la Xarxa van realizar visites guiades virtuals a les seves sales. Les podeu recuperar en aquest enllaç de Patrimonigencat!

Hi trobareu visites virtuals guiades, converses amb professionals del sector i reptes virals!