Setmana Internacional dels Arxius 2022 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS

Del 6 al 12 de juny

El dia 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, un esdeveniment promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) que se celebra arreu del món. Els arxius catalans ens sumem a aquesta iniciativa fent la Setmana Internacional dels Arxius amb una programació d’activitats per tots els públics. Enguany, volem fer valdre el patrimoni documental, apropant-lo al gran públic i donar-lo a conèixer com encara no ho havíem fet.

Amb el lema “Busquem exploradors i exploradores d’històries. Descobreix-les!” fem una crida a descobrir com són d’increïbles, sorprenents i colpidores les històries que es narren als documents que formen el patrimoni documental de Catalunya. Persones amb noms i cognoms ens han deixat escrites les seves vides, les seves històries, els seus somnis, desenganys, aventures i patiments. Només cal explorar els nostres arxius per treure-les a la llum i explicar els fets verídics del passat.

Per tal d’apropar a tots els públics el patrimoni documental català explicarem històries concretes i verídiques, amb personatges i trames reals. Gràcies al riquesa del patrimoni documental que recullen els arxius de Catalunya podem gaudir d’històries que són molt properes a la nostra vida quotidiana, per que el lloc dels fets serà allà al costat de casa, al carrer Assaonadors o la plaça de la Creu Gran.

Ens endinsem als arxius de Catalunya i explorem el patrimoni documental per donar a conèixer noves històries, amb personatges i trames reals. 

Comença l’aventura. Som-hi!