L’Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona està ubicat en l’antic recinte de la Maternitat i per tant proposa una activitat en la que es combina la visita al recinte històric juntament amb un recorregut per les instal·lacions de l’arxiu i una visualització dels documents que custòdia. La primera part de la visita consisteix en una passejada pels jardins per tal de conèixer la història del recinte i els seus edificis. Posteriorment es visita l’edifici de l’Arxiu Històric amb un recorregut per les instal·lacions per seguir els passos d’un document des de l’arribada a l’arxiu fins a la seva conservació. Es visitaran els dipòsits, on hi haurà una selecció de documents per tal de “fer un tastet”. Finalment veurem el fons Juncadella, que consta de plaques de vidre que hem digitalitzat i que es poden visualitzar en tres dimensions, mitjançant unes ulleres. Com a record de la visita es reparteix un petit obsequi i es fa una fotografia de grup (si es creu escaient).
Com és el nostre passat? El Museu presenta l’evolució històrica de la comarca entre finals del segle XVIII i mitjan segle XX. Què és l’art? Recorrerem les sales d’exposició permanent del Museu de la Garrotxa per apreciar els valors estètics de les obres d’art i fruir-ne. Formen la part més important de la col·lecció els quadres de l’escola d’Olot i d’artistes forans com Ramon Casas. També hi trobem escultors com Josep Clarà i Miquel Blay, i una important col·lecció de cartells modernistes.
Es tracta d’una visita informal i lúdica sense oblidar, però, el vessant acadèmic i formatiu. Es tracta de desmitificar, també, la rigidesa dels museus i facilitar la comprensió de l’art.
Conèixer les tècniques artesanals de manufactura de les imatges religioses emprades en els tallers d’Olot. Obtenir informació històrica de l’activitat. Apreciar els diversos i variats elements que formen part de la col·lecció del Museu en els diferents àmbits. Fomentar la participació dels alumnes en el diàleg entre els alumnes i l’educador/a. Valorar els diferents àmbits del Museu: la casa de Marian Vayreda on va treballar en la seva creació literària, el fons d’art, el taller de sants.
La roba que portem és de colors. Quins són els bàsics? Com s’obtenen els complementaris? Els alumnes treballen amb els colors primaris i secundaris i aprenen com s’apliquen als teixits. Després elaboren un cercle cromàtic amb trossos de tela que prèviament han tenyit amb anilines.
La roba que portem és de colors. Quins són els bàsics? Com s’obtenen els complementaris? Els alumnes treballen amb els colors primaris i secundaris i aprenen com s’apliquen als teixits. Després elaboren un cercle cromàtic amb trossos de tela que prèviament han tenyit amb anilines.
El MUSEU DE TERRASSA proposa aquesta activitat que comença amb una visita dinamitzada al fons artístic exposat a la Casa Alegre de Sagrera i que permet introduir els conceptes de línia, forma, color i tècnica artística.
En la part pràctica, els nens i les nenes realitzen un retrat de manera personal i creativa.
El taller està adreçat a l'alumnat d'educació primària.
Una notícia impactant arriba a l’escola: hi ha un ratolí instal·lat al Museu i s’està menjant les col·leccions! Els alumnes hauran d’investigar les pistes que deixa l’animaló tot descobrint la maquinària tèxtil, els teixits d’arreu del món i els vestits modernistes. En una segona part elaboraran una màscara de ratolí amb materials tèxtils. Activitat teatralitzada.
El MUSEU DE TERRASSA proposa aquest taller per descobrir una de les arts decoratives modernistes: el vitrall.
L'activitat s'inicia amb una breu visita a la Casa Alegre de Sagrera fent especial atenció als vitralls, al modernisme i a les arts aplicades.
El següent pas és que els nens i les nenes elaborin el seu propi vitrall modernista.
El taller està adreçat a l'alumnat del cicle superior d'educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius i educació d'adults.
Voleu endinsar-vos en el dia a dia dels monjos benedictins? Heu pensat mai en agafar l'hàbit i entrar com a monjos novells d'un monestir?
Ara ho podeu fer de la mà de Jofre de Foixà, monjo del Monestir, músic i trobador, que torna del passat per introduir-nos en els horaris, treballs i espais de l'històric monestir de Sant Feliu de Guíxols.
A través d'aquesta visita teatralitzada, els alumnes entraran com a monjos novells a descobrir els espais, treballs i horaris que a partir d'ara formaran part del seu dia a dia.