Escapades

Montblanc durant la Setmana Medieval / Foto: Wikimedia Commons (Albert Torrelló - CC-BY-SA-2.0)

Endinseu-vos en la llegenda de Sant Jordi a Montblanc

Aprofiteu per visitar l’important patrimoni medieval del municipi, situat dins la Ruta del Cister
Diuen que assolava els voltants de Montblanc un monstre ferotge i terrible...”. Així comença un dels fragments del text extret del Costumari Català de Joan Amades sobre la llegenda de Sant Jordi. Si voleu saber com continua la història (que de ben segur ja coneixeu) no us podeu perdre la Setmana Medieval de Montblanc. Aprofiteu per visitar també el seu entorn!
 
SETMANA MEDIEVAL DE MONTBLANC
Montblanc, situat al cor de la Ruta del Cister, és un dels conjunts medievals més bells de Catalunya. Per conèixer la seva veritable essència, no us perdeu la Setmana Medieval que, durant dues setmanes, té com a objectiu recuperar la tradició escrita per Joan Amades segons el qual Sant Jordi va matar el drac en aquesta vila. Alguns dels principals actes són la representació de la Llegenda de Sant Jordi, el Dracum Nocte i el Mercat Medieval.
 
PAS DE RONDA DE LA MURALLA
Aprofiteu la visita a Montblanc per recórrer el Pas de Ronda de la muralla, un espai museogràfic on descobrireu una de les obres militars medievals més ben conservades de Catalunya. Gaudiu de les fantàstiques vistes del poble i el seu entorn des de les diverses torres que va fer construir el rei Pere III el Cerimoniós.
 
ESGLÉSIA DE SANTA MARIA
Coneguda també com la Catedral de la Muntanya per les seves grans dimensions i la seva ubicació en la part més elevada del municipi, l’església de Santa Maria la Major és un altre testimoni del poder medieval a Montblanc. A l’interior hi podreu veure el retaule de Sant Bernat i Sant Bernabé i l’orgue barroc, uns dels més importants de Catalunya.
 
DE L’ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC A L’ERMITA DE SANT JOAN
Si voleu aprofitar per fer una ruta a peu, podeu fer-ho des de l’església de Sant Francesc, actual seu de l’Oficina Municipal de Turisme. Des d’aquest punt, heu d’agafar l’Av. Manel Ribé i seguir-la fins a dalt de tot. Un cop allà, gireu a la dreta i seguiu el carrer fins al final, on hi trobareu una senyal que us indicarà el camí a l’ermita. Per no perdre-us, seguiu aquest recorregut. En una hora aproximadament hi sereu!

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural