Ullastret proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària i secundària.
L'economia de la societat ibèrica es basava en l'agricultura, la ramaderia i en un important coneixement i explotació dels recursos naturals.
A través de les eines que utilitzaven i per les empremtes d'ús que hi han quedat podem obtenir més informació sobre l'agricultura en època ibèrica. L'anàlisi de matèries primeres utilitzades per a la fabricació d'eines demostra un bon coneixement del territori immediat i unes estratègies d'explotació ben planificades.
En aquest taller els alumnes aprendran quin era el procediment agrícola en època ibèrica a través de l'experimentació amb les mateixes tècniques d'època ibèrica, tot el procés d'obtenció de la farina per fer aliments, què és una sitja i com s'emprava com a forma d'emmagatzematge.
Habilitats que desenvolupa: adonar-se de la importància que tenia l'agricultura per a l'alimentació i l'intercanvi d'aliments; conèixer el valor que té la conservació i la transformació dels aliments per al consum propi i per a generar excedent; desvetllar l'interès per conèixer i comprendre el nostre entorn històric; desenvolupar l'esperit de recerca i rigor científic; valorar i respectar alguns costums i formes de vida dels avantpassats com a herència de civilització, i valorar els béns que componen el patrimoni cultural de la comunitat local i nacional i actuar a favor de la seva preservació.
artística i cultural, coneixement i la interacció amb el món físic