Activitats per gaudir del patrimoni cultural aquesta Setmana Santa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Activitats per gaudir del patrimoni cultural aquesta Setmana Santa

Consulta-les totes a l’agenda en línia
Barcelona
Girona
Lleida
Tarragona
05.04.2022
Els equipaments patrimonials de Catalunya organitzen diverses activitats per gaudir del patrimoni cultural aquesta Setmana Santa. Pots triar entre visites guiades i teatralitzades, tallers familiars o exposicions, entre d’altres.
 
Activitats als museus i jaciments de la Generalitat
 
El Museu d’Arqueologia de Catalunya proposa dues activitats a la seva seu a Barcelona. Per una banda, el dissabte 16 ha organitzat “Una passejada pel Montjuïc més desconegut”, un itinerari a peu pels voltants del museu. Diumenge 17, les famílies poden participar en el taller “Màgia i misteri a l’Antic Egipte” i aprendre a llegir jeroglífics!
 
A la seu d’Empúries, el 10 d’abril i del 13 al 18, els visitants podran conèixer el jaciment amb la clàssica i divertida “Visita teatralitzada romana” i el dia 21 d’abril amb la visita “Salve Populus!”. En les dues propostes, antics personatges ens transportaran al passat per explicar-nos en primera persona com era la vida quotidiana a l’antiguitat clàssica. Les famílies poden participar de dues propostes especials: el joc de pistes “Els ous misteriosos” el 12 d’abril i el racó creatiu de Pasqua del 9 al 14 d’abril.
 
El MAC Ullastret ofereix cinc activitats diferents durant la Setmana Santa. El 10 d’abril pots gaudir de la nova visita teatralitzada “Ekinar, la història d’una noble indiketa”, basada en el personatge de la novel·la de l’escriptora Núria Esponellà “Ànima de tramuntana”. El 15 d’abril, en la visita teatralitzada “Coneix Ullastret amb Nissunin”, aquest personatge de l’època guiarà als visitants a través dels carrers i edificis de la ciutat ibèrica. El 16 d’abril tindrà lloc una visita guiada per descobrir com vivien els ibers, com es vestien, s'alimentaven o en què creien. El diumenge 17 els visitants podran participar de la ruta literària Josep Pla per explorar la relació de l’escriptor amb el jaciment arqueològic d’Ullastret. Per últim, el dilluns 18 d’abril les famílies tindran l’oportunitat de participar en un taller per aprendre com és la feina d’un arqueòleg.
 
Durant els dies de Setmana Santa, els visitants del Museu d’Art de Girona podran aprofitar els últims dies per descobrir l’exposició temporal “Celso Lagar i Hortense Bégué. Els anys catalans (1915-1918)”. A més, es podrà participar en la divertida proposta d’escape room urbà “L’enigma del museu”
 
El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) té programades el 17 d’abril una visita comentada al Teatre romà i una a la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona i al Conjunt arqueològic del centre comercial Parc Central per descobrir la vida i la mort a Tàrraco
 
Activitats als monuments
 
Els monuments nacionals gestionats pel Departament de Cultura han programat el 16 d’abril l’activitat “Un brindis per la núvia i el nuvi”, una nit de vins a la Canònica de Vilabertran. A més, pots gaudir de visites guiades en horaris especials de Setmana Santa al Reial Monestir de Santes Creus, el Monestir de Sant Pere de Rodes, al Castell de Miravet i la Cartoixa d’Escaladei.  
 
Consulta tota l’agenda de Setmana Santa.