Aquest estiu, viu el patrimoni | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Aquest estiu, viu el patrimoni

Més d’un centenar d’activitats per a tots els públics als museus, monuments i jaciments 03.07.2019
Aquest estiu tens més d’un centenar d’activitats culturals per triar als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya. Entre les propostes hi ha activitats per a tots els públics que tenen per objectiu fer que la ciutadania i els turistes que visiten Catalunya durant els mesos d’estiu coneguin i descobreixin el patrimoni cultural català d’una manera lúdica i diferent.
 
Entre les novetats destaquen les visites teatralitzades com les de la Cartoixa d’Escaladei que, sota el títol “Reflexions d’un pare cartoixà al Montsant” i en companyia del pare Olgasàn, et conviden a viure una experiència personal i íntima per aproximar-te a la vida contemplativa cartoixana, i “Les tombes reials del monestir de Santes Creus” a través de la qual descobriràs algunes històries i secrets dels reis de la Corona d’Aragó.
 
Pel que fa als espectacles teatrals, el Teatre romà recupera aquest estiu la seva primera funció 2.000 anys després amb la representació teatral “Cònsols de Roma” amb Joan Gibert i Fermí Fernández. Al Reial Monestir de Santes Creus, després de l’èxit de l’estiu passat, torna l’espectacle teatral “Camí Reial”, creat per l’actor, director i artista visual Fèlix Pons especialment per al monestir.
 
La música, com sempre, té també un paper protagonista en la programació d’estiu al patrimoni cultural. Cal destacar els ja clàssics festivals de música de la Schubertíada a Vilabertran, el de Sant Pere de Rodes, els concerts al Fòrum romà d’Empúries i La Pedra Parla, que celebra, al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, la seva c5a edició. Per la seva part, el Museu Història de Catalunya estrena avui unes Nits d’Estiu a la terrassa del museu ben mediterrànies: un cicle de sis concerts on tradició i modernitat, patrimoni i futur es troben de la mà de músiques procedents de tots els racons del Mare Nostrum.
 
Enguany destaca també la proposta musical d’Antonio Madueño al Monestir de Sant Pere de Rodes on confluiran música medieval i patrimoni arquitectònic: tallers de reconstrucció d’instruments musicals i de cant o polifonia medieval i concerts.
 
La gastronomia també té lloc en la programació d’estiu al patrimoni cultural i els “Divendres DiVins” arriben per primer cop al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges i al Castell de Miravet, i repeteixen a la Cartoixa d’Escaladei.
 
Pel que fa al públic familiar, com a novetat, a banda dels grans espectacles adreçats a tots els públics i les visites teatralitzades, al Monestir de Sant Pere de Rodes, l’activitat “Pirates i corsaris” es converteix en la “Mininit de pirates”, enfocada als més petits.
  
Consulta tota l'oferta d'activitats a l’agenda en línia a patrimoni.gencat.cat/estiu.