Celebrem Setmana Internacional dels Arxius amb una vuitantena d'activitats programades pel territori | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


1. Arxiu Comarcal de la Selva
2. Imatge de la campanya de la Setmana Internacional dels Arxius 2022

Celebrem Setmana Internacional dels Arxius amb una vuitantena d'activitats programades pel territori

La celebració de la Setmana Internacional dels Arxius posa el focus en la riquesa dels documents que conformen el ric i abundant patrimoni documental català 10.06.2022
El Departament de Cultura celebra, fins al 12 de juny, la Setmana Internacional dels Arxius amb una vuitantena d’activitats per acostar a la ciutadania la important acció social que desenvolupen els arxius. La celebració posa el focus en la riquesa dels documents que conformen el ric i abundant patrimoni documental català. El Dia Internacional dels Arxius és un esdeveniment promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) que se celebra arreu del món cada 9 de juny. 

L’edició d’enguany vol explorar l’interior dels arxius per aflorar el ric patrimoni documental que conserven amb històries sorprenents. Amb el lema “Busquem exploradors i exploradores d’històries. Descobreix-les!”, Cultura impulsa una campanya perquè la ciutadania descobreixi com poden ser d’increïbles i sorprenents  les històries que es narren als documents que formen el patrimoni documental de Catalunya.

Per tal de poder gaudir de tota aquesta riquesa documental, els arxius catalans han programat diverses activitats durant tota la SIA2022. Una vuitantena de propostes repartides pel territori que es poden consultar en una única agenda en línia.

A banda de tota aquesta activitat cultural, i en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius, el Departament de Cultura ha posat en funcionament el nou portal d’Arxius en línia, des d’on es pot consultar tota la documentació digitalitzada conservada als arxius d’arreu de Catalunya: l’Arxiu Nacional de Catalunya, els 38 arxius de la Xarxa d’Arxius Comarcals i els més de 20 arxius municipals i privats que estan integrats dins el sistema.

Sense necessitat d’identificar-se, el ciutadà podrà realitzar diferents tipus de cerca que l’ajudaran a ajustar la seva consulta, i que podrà descarregar en diferents formats. Alhora, podrà crear els seus propis dossiers amb els resultats de les cerques fetes i compartir-ho a les xarxes socials, si així ho desitja. Una de les novetats és la participació directa dels ciutadans en la millora dels continguts del portal mitjançant l’espai “Col·labora”, on podran deixar propostes, esmenes o suggeriments.