Comencen els actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Comencen els actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants

El primer acte és l'exposició "175 anys del museu de Sant Pere de Galligants", un repàs gràfic de la història del museu 29.10.2020
La seu a Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya commemora els 175 anys de vida del museu, conegut originàriament com a Museo Provincial de Antigüedades y Bellas Artes de Girona, i creat el 1845 per la Comissió Provincial de Monuments. És el museu més antic de Girona i un dels més antics de Catalunya. Per aquesta raó, durant tot un any s’oferiran diverses activitats i propostes que permetin rememorar la seva trajectòria.
 
Com a tret de sortida d’aquesta celebració s’ofereix al claustre l’exposició '175 anys del museu de Sant Pere de Galligants'. Tal com indica el seu títol, a través de 7 àmbits i amb el suport del voltant d’un centenar de fotos i dibuixos, se’ns proposa un viatge al llarg d’uns anys i uns contextos canviants que ens permetran entendre com s’ha anat teixint la història i l’evolució del museu. Una mostra que es pot visitar fins al 30 d'octubre de 2021.

La celebració d'aquest esdeveniment posa especial rellevància en recuperar i divulgar la memòria de fets i personalitats històriques d'especial rellevància per a la cultura i el patrimoni de Catalunya. Aquest ha estat un museu amb una continuïtat ininterrompuda durant cent setanta-cinc anys, que, a poc a poc, ha anat adaptant-se a les necessitats i requesta de la ciutadania local, nacional i internacional. La commemoració d'aquesta efemèride reivindica el paper actual i futur del Museu i presenta una nova etapa plena de canvis i reptes que han de fer d'aquesta institució un veritable museu del segle XXI.

Com a continuació de la commemoració, l’any 2021 l’exposició “El temps de la memòria: tresors del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona”, presentarà a la nau central les peces més rellevants de les col·leccions de la història del museu, i la producció d’un audiovisual amb la història de l’edifici i monument. Suposarà una nova etapa en el museu, emprenent la reforma de l’edifici i monument, i la remodelació de l’exposició permanent.
 
Aquest ha estat un museu amb una continuïtat ininterrompuda fins a data d’avui que, poc a poc, ha anat adaptant-se a les necessitats i requesta de la ciutadania local, nacional i internacional. Aquesta commemoració suposa una nova etapa en el museu. Nous canvis i nous reptes, que es donaran a conèixer, al llarg d’un any, a través de diferents actes, exposicions, seminaris, conferències i diverses activitats, dirigides a tota mena de públic, que es podran consultar al web www.macgirona.cat.