Conqueridors per un dia | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Sepulcre de Jaume I a Poblet. Jordi Escuer / Flickr. CC BY-NC 2.0

Mapa

Conqueridors per un dia

Uns passos amb història: els del rei Jaume I
Barcelona
Girona
Tarragona

Del naixement a la mort, de les terres de la Franja de Ponent fins a Mallorca. La biografia de Jaume I passa per molts escenaris. Et guiem per alguns d’ells perquè et sentis com un rei.

 

Montsó

El castell de Montsó va ser la residència de Jaume I durant tres anys: els Cavallers Templers el van instruir durant la seva infantesa.

Sant Llorenç de la Muga i Bassegoda

Les fortaleses de Sant Llorenç de la Muga i Bassegoda van ser propietat del rei, que les va comprar l’any 1225. Posteriorment, Sant Llorenç va passar a mans dels Rocabertí.

Barcelona

Al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona et trobaràs amb Jaume I, en forma d’escultura de Manel Fuxà.

Costa Daurada

Els antics ports militars de Tarragona, Salou i Cambrils van veure salpar l’esquadra catalana que va conquerir Mallorca. Corria l’any 1229.

Monestirs del Cister

Al Monestir de Vallbona de les Monges pots visitar les tombes de la família del rei: la de la seva esposa, Violant d'Hongria, i la de la seva filla Sança. Per trobar el sepulcre de Jaume I hauràs de desplaçar-te fins a un altre monestir: el de Poblet.

 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural