Corals de tota Catalunya es reuneixen a la Vall de Boí en la catorzena edició del Lleida Canta | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat



Lleida canta al romànic

Corals de tota Catalunya es reuneixen a la Vall de Boí en la catorzena edició del Lleida Canta

1200 cantaires ompliran de música la vall amb motiu de la commemoració dels 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll. 25.04.2024
El diumenge 28 d'abril, amb motiu dels 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, es reuniran a la Vall de Boí 1200 cantaires de 38 corals de tot el territori català, en la catorzena edició del Lleida Canta.
 
L'esdeveniment s’organitza des de la Coral Maristes Montserrat de Lleida amb la col·laboració del Departament de Cultura, l'Ajuntament de la Vall de Boí i el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, en el marc de les celebracions de l'Any Taüll i tots els actes programats s’ofereixen de forma gratuïta.
 
La jornada musical començarà amb la benvinguda a les corals, a les 10:15 h, al voltant de Sant Climent de Taüll. Els infants de la Vall de Boí donaran el tret de sortida a un dia en què la música omplirà tots els racons de la vall.
Des de les 11 h fins a les 13 h les corals es repartiran per les esglésies de Sant Feliu de Barruera, Santa Eulàlia d'Erill la Vall, Sant Joan de Boí, Santa Maria i Sant Climent de Taüll.
 
Els cantaires aprofitaran la màgia d'aquests llocs privilegiats per conèixer la història i el patrimoni de la Vall de Boí. Voluntaris dels pobles de la vall explicaran als cantaires les seves experiències i les seves vivències amb el patrimoni cultural i natural. Les corals, per la seva part, oferiran cants i cançons als veïns i visitants que s'apropin en aquesta jornada a les esglésies.
 
A les 13:30 h es tornaran a reunir totes les corals al voltant de Sant Climent de Taüll pel cant comú, en el qual estaran acompanyats pel grup Ribatònics. Aquest serà el moment en el qual es presentarà la cançó creada, durant tot el matí, sobre el patrimoni de la Vall de Boí.