Culmina la intervenció artística de Santi Moix a l'església de Sant Víctor de Saurí | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Fotografies: Departament de Cultura

Culmina la intervenció artística de Santi Moix a l'església de Sant Víctor de Saurí

L’església es podrà visitar durant dues jornades de portes obertes que tindran lloc els dies 22 i 29 de desembre i de forma regular a partir del mes de març de 2019 16.11.2018
Aquesta setmana culmina un gran projecte pictòric de posada en valor del patrimoni arquitectònic a través d’art contemporani de primer nivell: la intervenció artística de Santi Moix a l'església de Sant Víctor de Saurí, a Sort (Pallars Sobirà).

Santi Moix ha volgut unir espiritualitat i natura i reinterpretar escenes de la tradició cristiana des del prisma de la bellesa de l’entorn i del paisatge de l’església. Tot l’interior adquireix una nova dimensió i aproxima a la sensació que devien tenir els habitants de les valls pirinenques quan entraven a uns temples arrebossats de pintures murals acolorides.

Moix ha utilitzat la tècnica de la pintura al fresc, pròpia de la pintura romànica i de l’arquitectura, perdurable en el temps que, en el cas de Saurí, lliga la tradició pictòrica de les esglésies romàniques del Pirineu amb l’estètica contemporània de l’artista d’una manera molt especial.

La intervenció ha estat complexa: ha comptat amb més de 20 professionals de disciplines diferents (artista, estucadors, conservadors-restauradors, paleta, ceramista i ajudants, electricistes, pintor i ajudants, il·luminador especialista, arquitectes, i professionals de l’àmbit audiovisual), coordinats tècnicament per professionals especialistes del CRBMC i del Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura.

El projecte va començar el 2015 a iniciativa dels veïns de Saurí i s’ha dut a terme amb la coordinació des del territori de l’Ajuntament de Sort i el Bisbat d’Urgell, que han vetllat per a la correcta realització de les obres, tant de la part artística com de la part de condicionament de l’edifici i dels seus acabats finals.

L’obertura de l’església de forma habitual està prevista a partir del març de 2019, durant els caps de setmana i a demanda per a grups. Si vols visitar l’església abans de la primavera, podràs fer-ho en les dues jornades de portes obertes que s'han organitzat per als dies 22 i 29 de desembre. Tota la informació sobre les visites a l’església estarà disponible a www.esglesiaseuri.cat.