Descobreix els megàlits de Les Gavarres amb les noves e-rutes! | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

E-Rutes Megalítiques de les Gavarres

E-Rutes Megalítiques de les Gavarres - Foto: GRAMPO (UAB)

Descobreix els megàlits de Les Gavarres amb les noves e-rutes!

Dos itineraris virtuals permeten recórrer la història i l’entorn natural de la zona 26.01.2016

Conèixer millor el ric patrimoni megalític, així com la història, el poblament i l’entorn natural de Les Gavarres. Aquests són els objectius dels dos itineraris presentats ahir en el projecte E-Rutes Megalítiques de les Gavarres.

La ruta 1 (al voltant de Fitor) incorpora tres espais: el Mas Puig, el dolmens i escultures del Llobinar i Santa Coloma de Fitor. Es tracta d’un recorregut senzill a l’abast de tots els públics i que poden completar parcialment gent amb mobilitat reduïda (1 hora de durada, aproximadament).

En la ruta 2 hi ha inclosos els dolmens de la Serra d'en Cals: Des de Mas Cals fins a la carbonera, passant per les roques del Duc (4 hores de durada, aproximadament).

Aquests itineraris es poden descarregar utilitzant diferents formats (pds, gpx i kml) i visualitzar amb aplicacions com Google Maps, Google Earth o Wikiloc. La implementació de diferents codis QR faciliten l’accés a la informació durant el recorregut.

El projecte s’ha dut a terme pel Grup de Recerca GRAMPO del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Consorci de Les Gavarres, amb la col·laboració de diferents ens locals i propietaris particulars, i gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya.