Descobrint els cementiris de Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


1. Panteó Juncosa. Cementiri de Montjuïc (Foto: Cementiris de Barcelona)
2. El Petó de la Mort. Cementiri de Poblenou (Foto: Cementiris de Barcelona)

Mapa

Descobrint els cementiris de Barcelona

Poblenou i Montjuïc organitzen visites especials per Tots Sants
Barcelona
Entre tombes i mausoleus, els cementiris sovint amaguen tresors patrimonials i arquitectònics. Amb motiu de la festivitat de Tots Sants et descobrim dos dels més importants de Barcelona, el de Montjuïc i Poblenou.
 
CEMENTIRI DE MONTJUIC
 
El cementiri de Montjuïc ocupa, des de 1883, una superfície de 53 hectàrees. A més d’obres d’arquitectura funerària de gran valor, conserva l’única col·lecció de carrosses fúnebres d’Europa. Enguany, degut a les mesures de contenció de la pandèmia i per tal d’evitar contagis i garantir la continuïtat dels serveis, les visites guiades diürnes s'han cancel·lat fins a nou avís. 
 
CEMENTIRI DEL POBLENOU
 
L’arquitecte italià Antonio Gineri va projectar, l’any 1775, aquest cementiri d’estil neoclàssic amb elements d’inspiració egípcia. Compta amb dues zones, l’original i l’ampliada durant el segle XIX, i amaga racons de gran interès artístic i històric. La visita guiada nocturna teatralitzada que s'organitzava amb motiu de Tots Sants, també s'ha vist cancel·lada fins a nou avís. 
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural