El Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, nova fita del Camí de Sant Jaume | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, nova fita del Camí de Sant Jaume

La fita es va inaugurar el dissabte 26 de febrer i el monestir va acollir també la presentació de la guia "El Camí de Sant Jaume. La ruta tranquil·la cap a Santiago de Compostel·la" 28.02.2022
Aquest dissabte s'ha inaugurat una fita del Camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya al tram que passa pel Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes. La instal·lació s’ha fet en el marc de l’any Xacobeo.

Durant l’acte d'inauguració, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha volgut destacar que el Camí “representa un valor afegit als paisatges i al patrimoni històric que hem de saber integrar en la nostra oferta turística”. La fita permet, d’una banda, seguir la identitat gràfica de tot el Camí de Sant Jaume i, de l’altra, orientar al pelegrí sobre la direcció correcta i la distància fins a Santiago de Compostel·la.

Presentació de la nova guia del Camí de Sant Jaume

A més de la inauguració de la fita, durant la jornada també s’ha presentant la publicació El Camí de Sant Jaume. La ruta tranquil·la cap a Santiago de Compostel·launa guia per donar a conèixer les diferents variants del camí a Catalunya. Es tracta d’un material de promoció del camí de l’autor Callum J. Christie i de l’Editorial Piolet editada en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. La guia conté detalls dels més de 1.600 quilòmetres, que van des de la ubicació i contacte dels allotjaments, la història dels diferents llocs per on es passa o els principals enclavaments culturals, fins a elements més propis de l’entorn natural com són els canvis geogràfics i de paisatge entre els trams.

La publicació ha estat promoguda per l'Agència Catalana de Turisme juntament amb el suport dels patronat de turisme de les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona i l'Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona.