El món medieval a Sant Pere de Rodes | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades



Imatge del Monestir de Sant Pere de Rodes, a la serra de Verdera

Mapa

El món medieval a Sant Pere de Rodes

Hi trobareu els tres elements que representen la societat feudal: el monestir, el castell i el poblat
Girona
El conjunt monumental de Sant Pere de Rodes és un dels més interessants per conèixer el món medieval a Catalunya. En aquest entorn, s’hi reuneixen tres elements que representen la societat feudal: els que resen, al monestir de Sant Pere de Rodes; els que produeixen, al poblat de Santa Creu; i els que lluiten, al castell de Verdera.
 
MONESTIR DE SANT PERE DE RODES

El Monestir de Sant Pere de Rodes us sorprendrà, és un dels testimonis més sofisticats de l’arquitectura romànica catalana. Del segle XI al XIV va ser el principal centre espiritual del comtat d’Empúries pel paper rellevant dels seus abats i per les relíquies que custodiava, pel que es va convertir en un important centre de pelegrinatge.
 
POBLAT DE SANTA CREU

El poblat de Santa Creu de Rodes està situat molt a prop del monestir de Sant Pere. Hi podreu veure les restes de l’església de Santa Helena, els fonaments d’unes vint-i-cinc cases, una plaça empedrada i els portals de les muralles. El poblat estava dedicat fonamentalment al comerç i la producció artesana per atendre les necessitats del monestir.  
 
CASTELL DE VERDERA

Des del castell de Verdera es controlava la seguretat del conjunt. Els comtes d’Empúries el van donar al monestir, però van voler recuperar-lo pel seu valor estratègic, el que va provocar enfrontaments continus amb els abats. Les vistes sobre el golf de Roses, els Pirineus, el massís del Cap de Creus, el Rosselló i la Camarga són úniques.
 
Completa l’experiència amb una nit d’allotjament en un hotel de tres estelles amb sopar degustació i més activitats! Consulta aquí tota la informació.
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural