El Monestir de Poblet amplia la seva oferta cultural amb un nou Centre de Visitants i la renovació del Museu | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Monestir de Poblet amplia la seva oferta cultural amb un nou Centre de Visitants i la renovació del Museu

El Centre de Visitants, un nou espai audiovisual i interactiu, mostra imatges inèdites del monument 12.06.2019
El Monestir de Poblet ha inaugurat dos nous espais que complementen la visita al monument i ofereixen una lectura renovada del sentit de la vida monàstica al segle XXI: el nou Centre de Visitants i l’ampliació i nou recorregut expositiu del Museu de Poblet.
 
Amb aquests nous equipaments, es dona una nova dimensió a la visita a l’edifici, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1991, ja que permet ubicar Poblet en el context de la seva creació, recórrer la seva història i saber com funciona i què aporta en ple segle XXI, més de vuit segles després de la seva fundació.  
 
Mitjançant audiovisuals, projeccions i pantalles interactives, el nou Centre de Visitants ofereix una introducció a la història, evolució i actualitat del monestir. El Centre s’ha creat en el marc del programa “Patrimoni en Acció”, que impulsen conjuntament el Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”.
 
El Museu ha duplicat la seva extensió i ha posat al dia el discurs expositiu, que inclou tant peces originals de Poblet com procedents de donacions. L’espai ha estat completament renovat, incorporant a les sales ja existents del Palau Reial dues noves sales, les de l’Abat Copons i l’Abat Mengucho.
 
Complementa la visita al monestir
 
Visita el monestir i els seus espais renovats i complementa l’escapada amb excursions per conèixer l’entorn, paratge natural d’interès nacional. Equipaments com l’hostatgeria del monestir permeten pernoctar-hi, i els serveis de cafeteria i el restaurant Bosseria -ubicat a la mateixa hostatgeria-, presenten una oferta gastronòmica variada i adaptada als diferents perfils de visitants. Tot plegat configura Poblet com un centre cultural, una destinació d’oci i de gaudi de la natura a l’abast de tothom.