El Museu d'Art de Girona renova les sales dedicades a l'època barroca | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Museu d'Art de Girona

El Museu d'Art de Girona renova les sales dedicades a l'època barroca

S’incorporen obres procedents del Museo del Prado i del Museu Nacional d'Art de Catalunya 18.11.2016
El Museu d’Art de Girona inaugura demà la renovació de dues de les sales de l’exposició permanent dedicades als segles XVII i XVIII. Una nova proposta de continguts i museografia que permet entendre millor les singularitats del període barroc a Catalunya.
 
L’època barroca correspon a l’etapa històrica de les monarquies absolutes a l’Europa catòlica. Aleshores, Catalunya no era un centre de poder, i, tot i que no va generar una avantguarda cultural com les existents a altres territoris europeus, va impulsar una producció artística de gran vitalitat.
 
Aquesta presentació renovada ha permès també exposar més i millors obres, algunes d’elles mai exposades abans al públic, dels fons de la col·lecció del Museu d’Art. S’han incorporat obres procedents del Museo del Prado i peces noves procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
 
Les noves sales s’organitzen sota el concepte de retaule, i amb la idea d’art amb funció devota, es presenten talles policromades, pintura i argenteria litúrgica de factura gironina que permetran al visitant construir l’imaginari estètic i iconogràfic del Barroc català.
 
Per tal de garantir l’òptima visita a les sales, l’accessibilitat, una de les noves línies estratègiques del Museu d’Art, és també un dels elements destacats del projecte.