El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera obrirà al públic tots els caps de setmana i festius | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera obrirà al públic tots els caps de setmana i festius

Barcelona
26.09.2019
A partir del proper diumenge 29 de setembre, el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera, seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), obrirà regularment els dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 hores. També es programaran visites guiades per l’interior del Museu i per l’exterior de la colònia en diversos horaris.
 
Fins ara, el Museu només obria al públic el tercer dissabte de cada mes. L’obertura del Museu serà possible gràcies a la col·laboració del mNACTEC amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que gestionarà les instal·lacions i les visites guiades.
 
Les visites guiades
S’oferiran visites guiades a l’interior del Museu els dissabtes, diumenges i festius, a les 10.30 i 12.45 hores. Aquesta visita permet conèixer l’estructura i el funcionament d’una colònia industrial que conserva una gran turbina de 1.400 CV del segle XIX. Els visitants podran veure la maqueta de la colònia i entraran dins del tub d’entrada d’aigua de la turbina.
 
També s’organitzaran visites guiades a l’exterior de la Colònia Sedó els dissabtes, diumenges i festius, a les 11.45 hores. La visita permet conèixer 17 punts d’interès d’aquesta antiga colònia tèxtil, entre els quals destaquen la residència de Puig i Llagostera, l’edifici de la filatura, els tallers i els magatzems, la zona de les tres xemeneies, la casa i el jardí de l’amo i l’aqüeducte.
 
Les activitats tenen el preu d’un euro, amb l’entrada al Museu a part, i cal fer reserva prèvia als telèfons 93 66 35 27 o 617 130 743.

La colònia Sedó d’Esparreguera
La colònia Sedó es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l’energia de l’aigua. Va ser fundada l’any 1846 i va estar activa fins al 1980, quan la crisi en el sector tèxtil va acabar definitivament amb l’activitat de la seva fàbrica.
 
Actualment una petita part de Can Sedó es troba museïtzada pel Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, mentre que la resta de la colònia s’utilitza com a polígon industrial per diverses empreses. El Museu conserva una gran turbina de 1.400 CV del segle XIX, que proporcionava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica.
 
 
Més informació
Activitats del Museu de la Colònia Sedó