El Museu d’Història de Catalunya fa 20 anys | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Museu d’Història de Catalunya fa 20 anys

El Museu d'Història de Catalunya està d'aniversari.

El Museu d’Història de Catalunya fa 20 anys

Aquest cap de setmana el museu celebra el seu aniversari amb jornades de portes obertes i activitats especials 23.02.2016

El 29 de febrer farà 20 anys que el Museu d’Història de Catalunya va obrir les portes per primera vegada. Per celebrar-ho, i sota l’eslògan ‘Vint anys construint la nostra memòria’, el museu ha organitzat dues jornades de portes obertes els dies 27 i 28 de febrer plenes d’activitats.

Hi haurà recreacions històriques amb personatges de diferents èpoques; un grup de persones grans que explicaran les seves vivències i els seus records de la història més propera; una ruta pels escenaris de la Guerra de Successió a Barcelona; un taller de pentinats i maquillatge romans; o un espectacle de foc a càrrec dels Diables de la Barceloneta.

A més, els més petits podran viatjar en el temps de la mà de la Polsina, una volva de pols molt bellugadissa que té més de 5.000 anys i viu al museu des dels seus inicis. S’organitzaran també visites guiades a l’exposició permanent ‘Catalunya, un viatge en el temps’ i a la mostra temporal ‘T’estimo? Una història de l’amor i el matrimoni’.

El dissabte 27 a les 12h tindrà lloc l’acte central de l’aniversari amb un espectacle que repassarà el passat, present i futur de la història i la cultura de Catalunya. L’acte comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila; el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya; i els directors que han dirigit anteriorment el museu.