El Museu d’Història de Catalunya fa 25 anys | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Museu d’Història de Catalunya fa 25 anys

Dues jornades de portes obertes el 27 i 28 de febrer donen el tret de sortida d’un any de celebracions en línia marcat per la pandèmia. 24.02.2021
El pròxim diumenge 28 de febrer farà 25 anys que el Museu d’Història de Catalunya obria les seves portes per primer cop als antics Magatzems Generals de Comerç. Era any de traspàs, i culminava un ambiciós projecte per dotar el país d’un espai destinat a conservar, exposar i difondre la història i la cultura catalanes com a patrimoni col·lectiu.

Ara, 25 anys després de la seva inauguració, el Museu és un dels equipaments culturals més arrelats del territori català i un important pol d’atracció turística de la ciutat. Un espai cultural obert al món i un lloc de trobada per al debat, la reflexió, l’aprenentatge, l’entreteniment.

Dues jornades de portes obertes, el tret de sortida d’un any de celebracions virtuals

El cap de setmana del 27 i 28 de febrer marcarà l’inici de l’aniversari amb dues jornades de portes obertes. Es podrà visitar l’exposició permanent, La memòria d’un país, i descobrir la nova sala dedicada al segle XVIII que el Museu ha preparat en el marc d’una reforma discursiva i museogràfica dels espais expositius de la tercera planta.

Durant tot el cap de setmana, el Museu posarà a disposició del públic un servei de mediació per atendre dubtes i comentaris sobre l’exposició. El servei s’adreça a tots els públics, incloses les famílies amb nens i nenes que descobreixen per primera vegada la història, a qui s’entregarà un obsequi molt especial: la guia Puja al tren de la Història!. Les educadores del servei de mediació estaran ubicades a les sales i convidaran al públic a plantejar les seves inquietuds en el següent horari:

• Dissabte 27 de febrer, de 11 a 14.30 i de 16 a 18.30 hores
• Diumenge 28 de febrer, de 11 a 14.30 hores

Iniciatives commemoratives del 25è aniversari

La resta de celebracions que es duran a terme, d'acord amb les mesures de prevenció de la COVID-19, tindran un caràcter més virtual que presencial. Si bé el Museu preveu organitzar un programa d’activitats presencials gratuïtes quan la situació sanitària ho permeti, paral·lelament celebrarà el seu aniversari amb un seguit d’accions, iniciatives i projectes en línia que s’aniran llançant al llarg del 2021 a través dels seus canals de comunicació.

 - Coneix totes les iniciatives commemoratives dels 25 anys Museu