El nou Museu de la Conca Della obre les seves portes a la ciutadania | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El nou Museu de la Conca Della obre les seves portes a la ciutadania

L’equipament ha ampliat el seu espai i ha renovat la seva museografia 03.03.2023
Des d’avui, ja pots visitar el nou Museu de la Conca Dellà, que, després de dos anys i mig, obre amb un 75% de superfície expositiva més i una museografia renovada, que comprèn des del període del Cretaci, ara fa 66 milions d’anys, a la presència tardoromana.
 
En l’actualitat Museu de la Conca Dellà desenvolupa funcions d’abast supracomarcal, com espai divulgatiu i en l’àmbit de la recerca i també és dipositari dels materials pertanyents als jaciments arqueològics i paleontològics del Pallars Jussà.
 
També lidera el projecte “Dinosaures dels Pirineus”, gràcies al suport del Departament de Cultura i de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont amb l’objectiu de potenciar la divulgació del patrimoni, sobretot paleontològic, de quatre comarques: Berguedà, Alt Urgell, Pallars Jussà i la Noguera.
 
La reforma del museu de la Conca Dellà, ubicat al mig del nucli antic d'Isona, ha consistit en la unió de dos immobles entre mitgeres, la Casa Ferreria, edifici inicial del museu i la Casa Serra, edifici proper, cedit per l’ajuntament. Això ha permès ampliar la superfície expositiva en un 75%, aportant 260,15 m2 quadrats més als 346,20 m2 existents. A més, s’ha adequat l’equipament als reptes museogràfics actuals, d’acord amb la importància del patrimoni arqueològic i paleontològic que conserva.
 
Aquesta actuació d’ampliació i renovació s’emmarca en el Programa d’inversions per a la renovació museogràfica i d’infraestructures dels museus del Pla de Museus 2030, segons el qual el Departament de Cultura participa activament i presta suport tècnic i econòmic en els processos de renovació de les seves infraestructures i exposicions permanents. La seva renovació és bàsica per preservar la col·lecció i garantir l’accessibilitat, alhora que una bona interacció amb el públic.

Durant tot el cap de setmana pots visitar gratuïtament el museu en la jornada de portes obertes